Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kıbrıs müzakerelerinde ilerleme kaydedildi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Kıbrıs müzakerelerinde ilerleme kaydedildi'

DÜNYA Haberleri  / AA

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Burcu, "Dört ana konuda hatırı sayılır ilerleme kaydedildi." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde İsviçre'de devam eden müzakerelerin ilk üç günününde Ekonomi , Avrupa Birliği , Mülkiyet , Yönetim-Güç Paylaşımı gibi dört ana konuda hatırı sayılır ilerleme kaydedildiğini bildirdi.

Burcu, Mont Pelerin kasabasında düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in sürdürdüğü müzakerelere ilişkin, Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Müzakerelerde toprak kriterleri konusunun bugün de gündem maddesi olacağını aktaran Burcu, "Şu anda liderler bu müzakereleri sürdürmektedirler. Başlangıç olarak toprak kriterleri üzerinde de iyi bir atmosferde çalıştığımızı söyleyebilirim. Şu ana kadar görüşmeler planlandığı gibi tatmin edicidir diyebilirim." dedi.

Burcu, müzakerelerde zamanı çok değerli kullanmaya çalıştıklarının altını çizerek, "Şu anda kriterler üstünde tam bir mutabakat sağlamış durumda değiliz. İyi niyetle ve iyi açılımlarla müzakere süreci sürmektedir." ifadesini kullandı.

Herkesin çok sorumlu davranması gereken tarihi bir süreçten geçildiğini ifade eden Burcu, Ekonomi , Avrupa Birliği , Mülkiyet , Yönetim-Güç Paylaşımı gibi Kıbrıs sorunun dört ana maddesi üzerinde görüşmelerin hatırı sayılır olumlulukta geçtiğini belirtti.

6 temel başlıktan oluşuyor

Burcu, yıl sonu öncesinde Kıbrıs sorununu çözüm bulmak istediklerine vurgu yaparak, "2016 sonundan önce politik çerçeveli bir anlaşmanın ortaya çıkabileceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kıbrıs sorunu Ekonomi , Avrupa Birliği , Mülkiyet , Yönetim-Güç Paylaşımı , Toprak ile Güvenlik ve Garantiler olmak üzere 6 temel başlıktan oluşuyor.

Öte yandan, 5’li konferans tarihinin kesinleştirilmemesi durumunda, masaya harita konusunun gelmeyeceği ve Kıbrıs'ta varılan ve BM tarafından liderlere yazılı olarak iletilen mutabakatın bozulacağı ve sürecin ilerleyemeyeceği belirtiliyor.

İsviçre'deki Kıbrıs müzakereleri 11 Kasım Cuma günü sona erecek. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...