'Trump siyaseti tamamen değiştirdi'

Düzenleyen:
'Trump siyaseti tamamen değiştirdi'

DÜNYA Haberleri

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, ABD'nin 45. Başkanı seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump'ın "siyaseti tamamen değiştirdiğini" söyledi.

Ryan, temsilcisi olduğu Wisconsin eyaletinin Janesville kentinde yaptığı basın açıklamasında, Trump'ı seçim zaferi dolayısıyla tebrik etti.

"Bu, hayatımda gördüğüm en olağanüstü siyasi başarıydı" diyen Ryan, şunları kaydetti:

"Donald Trump bu ülkede kimsenin duymadığı sesi duydu. İnsanlarla kimsenin yapmadığı şekilde bağ kurdu. Siyaseti tamamen değiştirdi. Trump şimdi birleşmiş Cumhuriyetçi bir hükümete liderlik edecek ve ülkenin büyük sorunlarını çözmek için el ele çalışacağız."

Ryan, daha önce Trump'a yönelik eleştirilerine atıfta bulunan bir soru üzerine, yeni başkanla ilişkilerinin iyi olduğunu söyledi.

Yeni dönemde 44. ABD Başkanı Barack Obama'nın sağlık reformunu yürürlükten kaldırabileceklerine işaret eden Ryan, "Artık tamamıyla Cumhuriyetçi bir hükümetimiz var. Bu sorunları çözebiliriz." dedi.

Ryan, ayrıca seneye yeniden Temsilciler Meclisi Başkanı adayı olabileceğinin sinyalini verdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...