FETÖ itirafçısından bomba açıklamalar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ itirafçısından bomba açıklamalar

GÜNDEM Haberleri  / AA

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmaya ilişkin Konya merkezli 8 ilde 54'ü üsteğmen 55 pilotun yakalanması için başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan pilot sayısı 39'a yükseldi. Örgütün 'abilik' sistemine ilişkin bilgilere ulaşıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yapılanan FETÖ/PDY mensuplarına  yönelik "anayasayı ihlal", "yasama organını engellemeye teşebbüs", "hükümete  karşı isyan", "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından başlatılan soruşturma  kapsamında Konya merkezli 8 ilde, haklarında gözaltı kararı verilen 54'ü üsteğmen  55 pilotun yakalanması için çalışmalar sürüyor.

 Bu kapsamda aranan 4 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısının  39'a çıktığı öğrenildi.
 
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, alınan ifadelerde örgütün hava  kuvvetlerindeki "abilik" sistemine ilişkin detaylara ulaşıldı.
 
Operasyonun önceki aşamasında gözaltına alınan şüpheli pilot üsteğmen  ifadesinde, örgütün askeri öğrencilere tatil dönemlerinde kamp yaptırmasının  amacının tamamen baskı ve kontrol için olduğunu anlattı.
 
Öğrencilerin bilgisayarlarına gizlice program yüklemişler
 
Yapılanmadan olmayan birisinin yurt dışında eğitim almasının çok düşük  bir ihtimal olduğunu savunan itirafçı pilot, "Verilen isimlere göre bazı  öğrencilerin bilgisayarlarına ceza almaları için bazı programlar yüklüyorlardı.  Bu programları yüklemelerindeki amaç, öğrencilerin bilgisayarlarda ne  yaptıklarını öğrenmekti." ifadelerini kullandı.
 
İtirafçı pilot, örgütün "abilik" sistemine ilişkin de şu bilgileri  verdi:

 
"Askeri okul yıllarında abiler ile buluşmalara giderken kesinlikle  görüşmenin yapılacağı eve girene kadar yan yana gelmiyorduk. Gerekmedikçe  telefonla irtibata geçmiyorduk. Aynı abi ile buluşmaya üç arkadaş bile gitsek  görüşme yapılacak eve ayrı ayrı gidiyorduk. Normal şartlarda abiler okul  döneminde iki haftada bir olmak üzere hafta sonu bir gün buluşmaya gelmemizi  istiyordu. Yine tedbir kuralları kapsamında bana kod isim vermişlerdi. Okul  yıllarında görüşmeler genellikle daha önceden belirlenen bir yerde veya evde  yapılıyordu. Telefonla irtibat sağlanması gerektiğinde ise abinin bize verdiği  irtibat numarasını ya ezberlememiz ya da telefonumuza şifreli olarak kayıt  etmemiz isteniyordu. Biz abiyi ararken kesinlikle ankesörlü veya sabit bir hattan  kendisini arıyorduk. Kendisi de aynı şekilde bizi ankesörlü veya sabit bir hattan  arıyordu. Öğrencilik yıllarında buluşma yaptığımız evler tahminime göre yine  örgütten birisinin eviydi."
 
"Minibüse binince bile yan yana oturmuyorduk"
 
Başka bir itirafçı pilotun ise ifadesinde şöyle konuştuğu belirtildi:

 
"Abiler ile ilk buluştuğumuzda aracın içerisinde benim için  getirdikleri kıyafetleri giydim ve üniformamı çıkarttım. İkinci buluşma için iki  hafta sonra hafta sonu izninde abinin belirttiği yerde kendisiyle buluştum. Bana  söylendiği gibi buluşmadan önce üzerime bir mağazadan aldığım elbiseleri giyerek  gittim. Buluştuktan sonra minibüse bindik. Minibüse binince bile yan yana  oturmadık. Evde ortaokul yıllarındaki gibi Fetullah Gülen kitapları okuma,  videolarını izletme gibi konular yaptırdı. Buluşmalar bu şekilde devam etti.  Hafta sonu izinlerimde arkadaşlarımla gezip eğlenmek istiyorum ancak buna müsaade  edilmiyordu. Her buluşmamızda yaklaşık 5 saat vakit geçiriyorduk. Bildiğim  kadarıyla abi bu evin anahtarını yapıya ait dershaneden alıyordu. Bu ev  dershanede çalışan bir öğretmene ait olabilir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...