Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör örgütü PKK muhtarları da hedef alıyor

Düzenleyen:
Terör örgütü PKK muhtarları da hedef alıyor

YAŞAM Haberleri

Son zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılarla güvenlik güçlerinin yanı sıra sivil vatandaşları da hedef alan PKK, devletle vatandaş arasında köprü görevi yürüten muhtarlara da saldırıyor.

Görev yaptıkları mahalle ve köylerde vatandaşlarla devlet kurumları arasında köprü görevi yürüten, hizmetlerin yerine ulaşmasına öncülük eden muhtarların PKK'lı teröristler tarafından hedef alınması tepkiyle karşılandı. Bölgedeki siyasetçi ve yerel yöneticilerin hedef gösterilmesiyle saldırılarını artıran teröristler, geçen ay Latifiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Şefik Doğu'yu evinden çıktığı sırada, dün de bir buçuk ay önce kaçırılan Hizan ilçesine bağlı Bölüklü Köyü Muhtarı Salih Güven'i öldürdü.

"Muhtarlarımıza yönelik saldırılar son bulmalı"
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal, AA muhabirine, muhtarlara yönelik saldırıların kabul edilemeyeceğini söyledi. Muhtarların kendilerini vatandaşın hizmetine adayan insanlar olduğunu vurgulayan Özünal, tüm kesimlerin muhtarlarla ilgili yanlış düşüncelerinden uzaklaşması gerektiğini vurguladı.

Özünal, kamu hizmetlerinin yerel alanlara ulaştırılmasında muhtarların ulvi bir görev üstlendiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Muhtarlarımıza yönelik saldırıları kabul etmiyoruz. Yaptıkları hizmetlerden dolayı muhtarların hedef alınmasıyla bir yere varılamaz. Yapacağımız en güzel iş bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birliğimizi korumaktır. Bizler bu güne kadar hep birlikte yaşadık, bundan sonra da birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Muhtarlarımıza yönelik bu tür saldırılardan uzaklaşılması gerekiyor. Birilerinin oyuncağı olmaktan vazgeçilmelidir, hem içeride hem dışarıda. Daha önce de Erciş'te muhtarımız öldürülmüştü. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını arzu ediyoruz."

"Yapılan insanlığa sığmaz"
Hizan Muhtarlar Derneği Başkanı Bedirhan Uğuş ise 25 Eylül'de terör örgütü tarafından kaçırılan Bölüklü Köyü Muhtarı Salih Güven'in ölü bulunmasının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Vatandaşlara hizmet etmek isteyen, sosyal yardımların amacına uygun dağıtılması için çaba gösteren muhtarların hedef alınmasını kabul etmediklerini dile getiren Uğuş, "Muhtarımıza yapılan saldırının insanlıkla alakası yok. Nefretle kınıyoruz. Bu olayı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. İnsanlık dışı bir olaydır. Suçu günahı olmayan insanları öldürmek hangi amaca hizmet eder." diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...