İşte yeni başkanın ailesi: Trump'ın çocukları

Düzenleyen:
İşte yeni başkanın ailesi: Trump'ın çocukları

DÜNYA Haberleri

Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. başkanı iş adamı Donald Trump oldu. Yabancılara karşı sert sözleriyle seçimi kazanan Trump'ın eşi de bir göçmen. Trump bugüne kadar üç evlilik yaptı. Trump'ın bu evliliklerden 3'ü erkek 2'si kız olmak üzere 5 çocuğu bulunuyor.

ABD'nin yeni başkanı Trump 1977 yılında atlet ve manken olan Ivana Zelnickova ile evlendi. Bu evlilikten Donald Trump Jr., Ivanka Trump ve Eric Trump olmak üzere 3 çocuğu oldu. 1991'de Zelnickova'dan ayrılan Trump, iki sene sonra televizyoncu Marla Maples ile evlendi. Bu evlilikten Tiffany isimli bir kız çocuğu oldu. Trump, 2005 yılında da tasarımcı ve model olan Melania Knauss ile evlendi. Çiftin bu evlilikten 2006 yılında doğan Barron Trump adında bir çocukları var.

İşte yeni başkanın ailesi: Trump'ın çocukları

YEŞİL KARTLI FIRST LADY

ABD'ye Ekim 1996'da turist vizesiyle gelen, 2001'de kalıcı oturum için "sıra dışı nitelikli" göçmen statüsünde "Yeşil Kart" almaya hak kazanan Melania Trump, 1970 yılında Slovenya'nın Sevnica kentinde, eski Yugoslavya’da komünist bir ailede doğdu. Araba ve motosiklet galerisi sahibi babası Viktor Knavs aynı zamanda Slovenya Komünist Partisi üyelerindendi. Annesi Amalija Knavs ise çocuk kıyafeti tasarımı yapıyordu. Mankenlik kariyerine 16 yaşında başlayan Melania, 18 yaşında İtalya’nın Milano kentindeki bir modellik firmasıyla ilk anlaşmasını imzaladı.

İşte yeni başkanın ailesi: Trump'ın çocukları

Slovenya’nın başkenti Ljubljana’daki üniversitede tasarım ve mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra moda sektörüyle daha yakından ilgilenmeye başladı. Modellik kariyeri dışında kendi tasarımlarını da geliştiren Trump, kendi adını taşıyan takı ve cilt bakım koleksiyonunu oluşturdu. Birçok ünlü magazin dergisinin kapağına poz veren Melania’nın, Ines isminde bir kız kardeşi ile hiç tanışmadığı üvey bir erkek kardeşi bulunuyor. İngilizcenin yanı sıra Slovence, Sırpça, Fransızca ve Almanca konuşan 46 yaşındaki Trump, 1825-1829 yılları arasında ABD'nin Altınca Başkanı John Quincy Adams’ın İngiltere doğumlu eşi Lousia Adams’tan sonra Beyaz Saray’a girecek ülke dışında doğan ikinci First Lady oldu.

BÜYÜK OĞUL JUNIOR TRUMP

Trump'ın ilk eşi Zelnickova'dan olan büyük oğlu Donald Trump Jr, babasının adaylık kampanyası sürerken büyük tepki çeken bir açıklama yapmıştı. Mültecileri bon bon şekerlerine benzeten "Küçük Donald Trump", sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu. Oğul Trump, oyuncu Vanessa Haydon ile evli ve 5 çocuk babası. 

İşte yeni başkanın ailesi: Trump'ın çocukları

IVANKA TRUMP

Trump'ın ilk evliliğinden olan kızı Ivanka Trump üç çocuk annesi. Ivanka Trump, eşit maaş dağıtımı ve çocuk hakları konusunda yaptığı konuşmalarla dikkatleri üzerine çekmişti. Donald Trump kızı Ivanka'yı eşi Melania'dan daha ön planda tutuyor. Melania, bu zamana kadar olan kampanyalar sırasında sadece iki kez eşinin yanında bulunurken, Ivanka hep babasının yanındaydı. Ivanka Trump, kısa süre önce Rus ajanlığı ile suçlandığı haberlerle anılmıştı. Geçmişte modellik de yapan Ivanka şu sıralarda "girişimcilik" yapıyor. Ivanka, Hillary Clinton hakkındaki tweetleriyle tepki çeken iş adamı Jared Kushner ile evli.

İşte yeni başkanın ailesi: Trump'ın çocukları

TEPKİ ÇEKEN BİR DİĞER TRUMP

32 yaşındaki Eric Trump, yeni başkanın ilk evliliğinden dünyaya geldi. Genç Trump babasının işlerini yürütüyor. Eric Trump, Hillary Clinton ile babası arasındaki seçim yarışı sırasında sandık başında pusula fotoğrafı çekmiş, Twitter'da paylaşınca ABD kamuoyunun tepkisine neden oldu. Eric, eski televizyoncu Lara Yunaska ile evli.

İşte yeni başkanın ailesi: Trump'ın çocukları

TRUMP'IN KÜÇÜK KIZI

Trump'ın Marla Maples ile evliliğinden dünyaya gelen Tiffany, 23 yaşında ve Pensilvanya Üniversitesi'nde eğitim görüyor. Twitter ve Instagram'ı yoğun bir şekilde kullanan Tiffany babasının seçim kampanyası boyunca gözden uzak kalmayı tercih etti.

İşte yeni başkanın ailesi: Trump'ın çocukları

GENÇ VARİS

Barron Trump, ABD'nin yeni başkanının en küçük çocuğu. 2006 yılında dünyaya gelen Barron, Trump'ın Melania Knauss ile evliliğiden dünyaya geldi. Babasıyla golf oynamayı seven Barron, Slovence'yi de akıcı şekilde konuşabiliyor. Küçük Trump babasının zafer konuşması sırasında yorgun düşmesiyle sosyal medyada gündem olmuştu.

İşte yeni başkanın ailesi: Trump'ın çocukları

İşte yeni başkanın ailesi: Trump'ın çocukları

İşte yeni başkanın ailesi: Trump'ın çocuklarıİşte yeni başkanın ailesi: Trump'ın çocukları

DONALD TRUMP KİMDİR HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...