Suriyeli muhalifler Trump'ın seçilmesini memnuniyetle karşıladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriyeli muhalifler Trump'ın seçilmesini memnuniyetle karşıladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriyeli muhalifler, ABD başkanlığına Donald Trump'ın seçilmesini memnuniyetle karşıladı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), ABD başkanlığına Donald Trump'ın seçilmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Suriye'deki muhaliflerin çatı örgütü SMDK'dan yapılan yazılı açıklamada, Donald Trump'ın başkan seçilmesinin memnuniyetle karşılandığı, yeni ABD yönetimi ile Suriye konusunda görüşmenin sabırsızlıkla beklendiği belirtildi.

Açıklamada, "Trump'ın Suriye konusunda selefinden daha büyük bir liderlik göstererek kendisine yönelik eleştirileri boşa çıkaracağını ve Trump yönetiminin sivillerin korunması için somut adımlar atılmasında acil ihtiyaca odaklı kapsamlı yeni bir yaklaşım benimseyeceğini umuyoruz." ifadesine yer verildi.

Halep'te şu an yaşanan felaketin, uluslararası toplumun sivilleri koruma ve Suriye'de ablukaları kaldırma konusundaki başarısızlığının sonucu olduğu kaydedilen açıklamada, Halep'te ve Suriye'deki durumun çözülmesinde sivillerin zorla yerlerinden edilmesinin kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...