Jens Stoltenberg: Trump tümüyle haklı

Düzenleyen:
Jens Stoltenberg: Trump tümüyle haklı

DÜNYA Haberleri

Avrupalı siyasetçiler, Amerika'daki seçim öncesi tümüyle Hillari Clinton'u destekliyor, Trump'ı aşağılıyorlardı. Şimdi dönüyorlar..

ABD başkanlık seçimlerini değerlendiren NATO Genel Sekreteri Norveçli Jens Stoltenberg, Donald Trump’ın seçim kampanyasında söylediklerine atıfta bulunarak "Donald Trump uzun zamandır Avrupa ülkelerinin ortak savunma harcamalarına az para harcadıklarını söylüyor. Bu konuda tümüyle haklı. Bu nedenle Avrupa’nın savunmaya daha fazla yatırım yaparak güvenlik konusunda sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir" dedi.

Jens Stoltenberg: Trump tümüyle haklı

Norveç televizyon kanalı NRK’nın sorularını yanıtlayan Nato Genel Sekreteri güçlü bir Avrupa savunma sisteminin NATO’ya alternatif olmadığını, aksine NATO’nun ve Transatlantik savunma işbirliğinin güçlenmesine katkıda bulunacağını söyledi.

ABD NATO'NUN GARANTİSİDİR
Trump ile birlikte çalışacaklarının altını çizen Stoltenbeg "NATO 28 demokrasinin ittifakıdır. Kararı veren seçmenlerdir ve bu demokratik sürece saygı gösterilmesi önemlidir. ABD Başkanı’nı her zaman NATO’ya bekleriz. ABD gelecekte de güçlü bir NATO’nun garantisidir" dedi.

Jens Stoltenberg: Trump tümüyle haklı
(Jens Stoltenberg - Obama görüşmesinden)

Nato Genel Sekreteri Trump’ın başkanlığı devralmasının ardından büyük ihtimalle 2016 NATO zirvesinde bir araya geleceklerini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...