Akyüz: Masada oturan bir başkan olmayacağım

Düzenleyen:
Akyüz: Masada oturan bir başkan olmayacağım

SPOR Haberleri

Oryantiring Federasyonunun ilk kadın başkanı olan Hacer Akyüz, "Federasyonu masadan, merkezden yöneten bir başkan değil, sahada 24 saat koşan bir başkan olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun ilk kadın başkanı olmasının kendisine büyük heyecan verdiğini söyledi. Tekin Çolakoğlu ile girdiği başkanlık yarışını sadece iki oy farkla kazandığına dikkati çeken Akyüz, bu durumun heyecanını daha da artırdığını kaydetti.

Akyüz, bir önceki genel kurulda da aday olduğunu ancak seçimleri kaybettiğini hatırlatarak, "Bu 4 yıllık süreçte camiayı kadın başkanlığa biraz daha alıştırdık diye düşünüyorum. Başkanlığımız son dakikada olmadı." diye konuştu.
Türkiye'de erkek egemen anlayışının daha ön planda olduğunu ifade eden Akyüz, şunları söyledi:

"Kolay bir süreç olmadı. Özellikle Türkiye'deki erkek egemen kültürdeki kişileri ikna etmek gerekiyordu. Ancak bu zorlu süreçten başarıyla çıkan şu an için üç kadın federasyon başkanından birisiyim. Tek kalmamak güzel ama 62 federasyonda 3 kadın başkan çok düşük oran. Bu sayının artması gerekiyor."

Hacer Akyüz, federasyonun kurullarında kadın üye şartı koyduğuna işaret ederek, "Kadın antrenör, hakem ve sporcu sayılarında tabii ki artış olacak. Rol model olmak anlamında bu önemli. Kadınların temsil etme anlamında istenilen yere gelmesi adına bunu yapmak lazım. Bu açıdan örnek federasyon olmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Federasyonun 4 yıl sonunda daha iyi noktalara geleceğine inandığını dile getiren Akyüz, "Federasyonu masadan, merkezden yöneten bir başkan değil, sahada 24 saat koşan bir başkan olmak istiyorum. 28 yıldır devlette çalışan birisiyim. Bir devlet memuru anlayışını hiçbir zaman çalıştığım dönemde sergilemedim. Şimdi de böyle bir şeyin olmayacağını söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

- "Yabancı antrenör desteği alabiliriz"

Yeni dönemdeki hedeflerine değinen Hacer Akyüz, tabanı genişletmeyi ve milli takımda başarı seviyesini artırmayı arzuladıklarını vurguladı.
Akyüz, daha geniş tabana yayılmak için Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezleriyle ortak çalışmaları gerektiğine belirterek, şöyle devam etti:
"Milli takımı daha yukarıya taşımak için elimden geleni yapacağım. Milli takım bizim göz bebeğimiz. Şu an üst seviyelerde değiliz. İşin içinden gelen güzel bir teknik kadro var. Belki yurt dışından da milli takım antrenörlüğü konusunda destek alabiliriz. Ancak Türkiye'de birçok ilde harita yokken, istediğin kadar milli takım antrenörünü ve ekibini güçlü tut, hiçbir şey yapamazsın. Öncelikle tabanın genişlemesi lazım. Bunun için haritası olmayan illere yönelmemiz, haritası olan illerde de çeşitliliği artırmamız gerekiyor."
Yeni süreçte kulüplere eşit mesafede yaklaşacaklarının altını çizen Akyüz, "Seçimden sonraki konuşmamda tüm kulüplerin isimlerini tek tek saydım. Oryantiring için bir şey yapmak isteyenlerle ortak paydada buluşup, karşılıklı iletişim içinde hareket etmeyi arzuluyoruz." diye konuştu.

- "Seçmeli derslere eklenebilir"

Oryantiring sporunun önemine değinen Akyüz, "Hem bedensel hem de zihinsel gelişimin ikisini birlikte kazandıran bir spor." dedi.
Akyüz, Milli Eğitim Bakanlığı ile daha önce yapılan bir protokolün bulunduğunu hatırlatarak, "Şu an için sadece 6 saat ders dışı egzersiz programı kapsamında bu faaliyetleri yapabiliyoruz. Oryantiring belki sonraki süreçte seçmeli derslere eklenebilir." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...