KPSS'de eksik bir sayfa bile sınavı iptal ettirecek

KPSS'de eksik bir sayfa bile sınavı iptal ettirecek

EĞİTİM Haberleri

Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrası yapılacak kontrolde soru kitapçığının bir sayfası bile eksik çıkan adayın sınavı iptal edilecek.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) imtihan bitmeden birkaç sorunun internet ortamında birebir yayınlandığı iddiaları üzerine harekete geçti. Önceki yıllarda da KPSS birincilerinin soru kitapçıkları üzerine yaptığı karalamaları inceleyerek sonuca gitmeye çalışan ÖSYM, 6-7 Temmuz tarihinde yapılacak olan KPSS'ye girip de daha sonra yapılacak kontrollerde soru kitapçığının bir sayfası bile eksik çıkan adayın sınavını iptal edecek. Bu uygulama ile soruların imtihan esnasında ve kurum tarafından yayınlanmadan dışarı sızmasını engelleyecek olan ÖSYM, şaibeli bir durum olması halinde ise adayların soru kitapçıklarını kolaylıkla inceleme fırsatı bulacak. Ayrıca adaylar imtihanda sadece soru kitapçığının sayfalarındaki boş yerleri müsvedde olarak kullanabilecekler. Adayların soruları ve bu sorulara verdikleri cevapları ayrı bir kâğıda yazıp bu kâğıdı dışarı çıkarmaları kesinlikle yasak olacak. Bu yasaklara uymadığı belirlenen adayların da imtihanları geçersiz sayılacak. nbsp;Gökhan KAYA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...