'Kozmik oda' savcısı soruları cevapsız bıraktı

Düzenleyen:
'Kozmik oda' savcısı soruları cevapsız bıraktı

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da dün yakalanan "kozmik oda" soruşturmasının savcısı Bilgili'nin işlemleri, FETÖ'nün yargı ayağıyla ilgili operasyonların yürütüldüğü Ankara Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünde sürüyor.

Ankara'da dün yunus ekiplerince yakalanan "kozmik oda" soruşturmasının savcısı Mustafa Bilgili'nin işlemleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yargı ayağıyla ilgili operasyonların yürütüldüğü Ankara Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünde sürüyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kamuoyunda "kozmik oda" olarak bilinen, 2009'un Aralık ayında başlatılan soruşturma kapsamında Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında 20 gün boyunca arama yaptıran eski savcı Bilgili, yakalandıktan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Bilgili, daha sonra FETÖ'nün yargı ayağıyla ilgili operasyonların yürütüldüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) meslekten ihraç ettiği, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından hakkında gözaltı kararı çıkarılan savcılar arasında yer alan Bilgili'nin, 3 aydır kardeşine ait kimliği kullanarak Ankara'da saklandığı, tanınmamak için kılık değiştirerek saç ve sakallarını uzattığı tespit edildi. Bilgili'nin emniyette kendisine yöneltilen "kozmik oda" soruşturmasıyla ilgili soruları cevapsız bıraktığı öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...