Rus gemileri denizaltı kovaladı

Düzenleyen:
Rus gemileri denizaltı kovaladı

DÜNYA Haberleri

Akdeniz'de Suriye kıyılarına doğru ilerleyen Rus filosu, kendisini takip ettiğinden şüphelendiği Hollanda denizaltısını kovaladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Amiral Kuznetsov uçak gemisinin başını çektiği Rus filosunun Akdeniz'de izlendiğini duyurdu.

Moskova'ya göre, Hollanda denizaltısı Amiral Kuznetsov'a 20 kilometre kadar yaklaştı.

Olayın nerede gerçekleştiğiyle ilgili henüz net bir bilgi yok ancak Amiral Kuznetsov ve Rus filosu Suriye Lazkiye'nin 100 kilometre k adar kuzeybatısında.

Hollanda ordusu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda denizaltı operasyonlarıyla ilgili bir yorum yapılmayacağını aktardı.

Rusya'nın tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov ve beraberindeki nükleer füzeler taşıyan savaş gemileri, Ekim ayı ortasında Kuzey Denizi'nden yola çıkmıştı. Britanya açıklarında NATO ve İngiliz donanmasını alarma geçiren filonun nihai hedefi, Tartus'taki deniz üssü.

Suriye'deki Şam rejiminin en önemli koruyucusu konumunda olan Rusya, son aylarda söz konusu ülkeye tamamen yerleşmeye karar verdi. Kalıcı üs kararını onaylayan Moskovayönetimi, Suriye'ye S-300 füze savunma sistemi yerleştirdi ve birçok savaş gemisini Karadeniz'den Akdeniz'e gönderdi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...