Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Arafat'ın katillerini yakında açıklayacağız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Arafat'ın katillerini yakında açıklayacağız'

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistin'in eski lideri Yasir Arafat'ın şüpheli ölümüyle ilgili olarak, "Yakında katilleri açıklayacağız ve herkes dehşete düşecek." dedi.

Eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın vefatının 12. yıldönümü dolayısıyla Fetih Hareketi tarafından Ramallah'ta düzenlenen anma töreninde konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Arafat'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın devam ettiği söyledi.

Abbas, "Bana soracak olursanız, katilin kim olduğunu iyi biliyorum. Ancak benim şehadetim katilin açıklanması için yeterli değil. Soruşturma komisyonunun tüm ayrıntıları tespit etmesi lazım. En yakın zamanda katillerin, faillerin kim olduğunu açıklayacağız ve herkes bu sonuçla dehşete düşecek." diye konuştu.

"Barış için elimizi uzatmaya devam ediyoruz" 

Abbas, İsrail'le müzakerelerin yeniden başlaması için adım atmaya hazır olduklarını dile getirirken, "Barış için elimizi uzatmaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı, "Adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması talebimizdir. Yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin varlığını ise asla kabul etmiyoruz." dedi.

"Gazze’de devlet yok, Gazzesiz devlet de olmaz"

Abbas, Hamas ile Fetih hareketleri arasındaki uzlaşmaya ilişkin ise, "Ben her türlü çözüme hazırım. Çözüm de egemenliğin kaynağı olan halka dönmekle, başkanlık, parlamento ve belediye seçimlerine girmekle olur." ifadelerini kullandı.

Hamas'ın Gazze'yi yönetmesi ile ilgili olarak da Abbas, "Gazze’de devlet yok, Gazzesiz devlet de olmaz." diye konuştu.

Eski Filistin Devlet Başkanı ve FKÖ lideri Yasir Arafat, Fransa'nın başkenti Paris'te tedavi gördüğü Percy Askeri Hastanesi'nde 11 Kasım 2004'te hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...