Amazon'dan Türkiye'ye cep yakan tarife

Düzenleyen:
Amazon'dan Türkiye'ye cep yakan tarife

Ekonomi Haberleri

Almanya üzerinden Türkiye'ye hizmet vermeye başlayan Amazon'un döviz kurunu değiştirdiği ortaya çıktı. Böylece satın alınan ürünler olması gerektiğinden çok daha pahalıya geliyor.

Amazon Türkçe içerikle Türkiye'ye ücretsiz kargo hizmeti vermeye başladığını duyurmuştu. Almanya üzerinden başlayan hizmet ile birlikte Türkiye'ye bu zamana kadar kargo dahi göndermeyen dünya e-ticaret devinin, 50 euro ve üzeri alışverişlerde bu hizmeti sağlayacağı ifade ediliyor.

BÜYÜK SÜRPRİZ

Bu haberle birlikte ülkemizde Amazon'dan sipariş vermek isteyenler büyük bir sürprizle karşılaştı. Zira sistem ödeme sayfasına yönlendirdiğinde mevcut euro kurunu olduğundan çok daha fazla gösteriyor.

Amazon'dan Türkiye'ye cep yakan tarife

30 KURUŞ DAHA FAZLA

Güncel euro kuru 3.50 TL civarında seyrederken, Amazon'un geçerli döviz kuru olarak karşımıza çıkardığı rakam ise 3,79 TL, yani neredeyse 30 kuruş daha fazla. Bu da ürünü satın alırken ödeyeceğimiz meblağı yükseltiyor. İşin ilginç yanı birçok kişi bu adımı incelemeden devam ediyor ve güncel döviz kuru yerine Amazon'un 'ülkemize özel' uyguladığı tarifeyi ödemiş oluyoruz.

Kullanıcıların tepkisini çeken bir başka detay ise sitenin tam olarak Türkçe'ye geçiş yapamamış olması. Amazon'un hala birçok kısmında İngilizce ifadeler yer alıyor. Ayrıca siteye Türkiye'den direkt olarak değil de Almanya üzerinden giriş yapmak da rahatsızlık veren bir başka husus. Türkiye'ye hizmet vermeye başlayan e-ticaret devinden sipariş yaparken bu durumları (özellikle kur farkını) göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...