AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Hatay’da

Düzenleyen:
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Hatay’da

GÜNDEM Haberleri

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Hatay RORO Yönetim Kurulu tarafından Antakya Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen “15 Temmuz ve Yeni Türkiye Konferansı” konulu konferansa katıldı.

Hatay Devleti Meclisi’nde düzenlenen konferansta konuşan Külünk, “İnsana zulmeden ne varsa, her şeyin egemen hale getirildiği son 150 yıllık egemen sistemin işlemesi arasında feryat eden insanlığın ruhlarında aradığı, hakikatte aradığı barışı, huzuru, adaleti sevgiyi birlikte yaşama kültürü, birbirleriyle çatışma kültürü değil, farklılıkları birlik esası haline getirecek bir yeni medeniyetin aslında sır merkezindeyiz.

Hatay’da olmak, Habibi Neccar Hazretlerinin huzurlarında olmak, hele burada olmak, 1939’da anavatana katılma kararıyla aslında 15 Temmuz gecesi küresel güçleri bu topraklardan 1939’un 30 Haziran’ında tasfiye ettik aslında. 1939’da anavatana katılma kararının alındığı bu mecliste, 15 Temmuz’u bu mecliste konuşmak başka bir pencereyi gerektirir. Çünkü 15 Temmuz, tek bir pencereden bakılarak anlaşılacak bir kalkışma değildir. 15 Temmuz’un o kadar çok penceresi var ki aslında onu en iyi anlayacağımız mekandayız. Çünkü 15 Temmuz işgal girişiminin en önemli hedeflerinden birisi Hatay’ı kırmak, bir ikinci adımı Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin etkisini ortadan kaldırmak. En önemli sebeplerinden bir tanesi Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin gücünü tasfiye etmekti” dedi.

Külünk, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Mustafa Kemal’in söylediklerini, o gün ortaya koyduğu tavırları, bugünden geriye bakarak bir kez daha okuduğumuzda Hatay’ın anavatana katılmasının ne kadar stratejik bir öneme ait olduğunu bir kez daha görüyoruz.”Konferansa Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Ersanlı, RORO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler, AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Alparslan ve davetliler katıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...