Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Jeffrey Lacker'dan faiz açıklaması

Jeffrey Lacker'dan faiz açıklaması

Ekonomi Haberleri

Richmond Fed Başkanı Jefrrey Lacker, başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Donald Trump'ın kazanmasının aralıkta faiz artırılma ihtimalini zayıflatmadığını söyledi.

Lacker, Virginia'nın Richmond eyaletinde yaptığı konuşmada, Fed'in gelecek ay faiz artırma ihtimalinin hala güçlü olduğunu ifade etti. "Aralıkta yeni bir faiz artışını tartışacağımıza hiç şüphe yok." diyen Lacker, ekonominin sağlığı için daha yüksek faiz oranlarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.
Lacker, ayrıca, ABD'nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump'ın vergileri düşürmeyi planladığını hatırlatarak, "Eğer mali genişleme girişimi hayata geçirilirse, faiz artışında daha hızlı bir yol izleyebiliriz." dedi.
Fed'in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bir sonraki toplantısı, 13-14 Aralık'ta yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...