Tokat'ta korkutan orman yangını

Tokat'ta korkutan orman yangını

YAŞAM Haberleri

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Serenli Beldesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, orman işletme ekiplerinin yoğun müdahalesine rağmen arazinin engebeli yapısı nedeniyle alevler hızla geniş bir alana yayıldı.

Yangının akşam saatlerinde başladığını rüzgarın etkisiyle büyüyerek dağıldığını belirten yetkililer, 600 ceviz ağacının yandığını ve 300 hektarlık alanda etkili olduğunu belirttiler.  Serenli Belediye Başkanı Nurettin Keleş, yangının tarla kenarlarında bulunan yabani otların yakılması sebebiyle çıkmış olabileceğini tahmin ettiğini belirterek, "Yangın söndürüldükten sonra arkadaşlarımız inceleyecekler ve neden çıktığına bakacaklardır. Yangın aniden ormana sıçramış. Bize haber geldiğinde saat 16.00 civarıydı. Biz anında müdahale ettik. Müthiş bir rüzgar olması sebebiyle birden her tarafa sardı. Önce 30-40 dekarlık bir alanda başlamıştı, rüzgarında etkisiyle birden bin dönüm alana sıçradı. Şu anda da 3 bin dönüm alanda yangın devam etmektedir. Burada orman bölge müdürlüğümüz, valiliğimiz, kaymakamlığımız, özel idare müdürlüğümüz, belediyelerimiz el birliği ile yangını söndürmeye devam ediyoruz. Muhtemelen tarla kenarlarındaki otları, yabani otları, dikenleri yakmak amacıyla çıktığını düşünüyoruz. Ama bu kesin bir bilgi de değil. Anız yangını da olabilir" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...