Silivri'deki Türkiye'nin en büyük duruşma salonu hizmete girdi

Silivri'deki Türkiye'nin en büyük duruşma salonu hizmete girdi

GÜNDEM Haberleri

Silivri Cezaevi'nin yanında yapılan Türkiye'nin en büyük duruşma salonu hizmete girdi. 45 katlı binada 3 tane duruşma salonu bulunuyor.

Silivri Cezaevi'nin yanında yapılan ve içinde 3 tane duruşma salonu nbsp;bulunan 5 katlı adliye binası hizmete girdi. nbsp;Binadaki 810 kişilik büyük salon, Türkiye'nin en büyük duruşma salonu olma özelliği taşıyor. Sanık sayısı fazla olan davalar nedeniyle, büyük duruşma salonuna duyulan ihtiyaç üzerine Adalet Bakanlığı'nca Silivri Cezaevi'nin yanında yaptırılan adliye binası hizmete girdi. nbsp;Yapımı yaklaşık 1 yılda tamamlanan binada, ilk olarak 111'i tutuklu 205 kişinin yargılandığı, İstanbul 1. "KCK" davası görülüyor. nbsp;Binadaki, 310 sanık, 200 avukat, 300 kişilik izleyici ve 30 basın mensubu olmak üzere toplam 810 kişilik büyük salon, Türkiye'nin en büyük duruşma salonu olma özelliği taşıyor. Salon bin 500 metrekarelik alana inşa edildi.
Toplam 17 bin metrekarelik alanda yapılan adliye binasında ayrıca 155 sanık, 48 avukat ve 127 izleyici olmak üzere 330'ar kişilik 2 duruşma salonu daha bulunduyor. 5 katlı binada, sığınak, nezarethane, baro odaları, kafeterya, basın odası, hakim ve savcı odaları, mahkeme kalemleri, hakim ve savcılar için yemekhane ile kafeterya bulunuyor.
Cezaevindeki küçük salon kapatıldı
Bu binanın hizmete girmesiyle birlikte Silivri Cezaevi'nin içindeki, 2008 yılında başlayan birinci "Ergenekon" davasının görüldüğü duruşma salonu da kapandı.
Cezaevindeki salonun yetersiz kalması nedeniyle 2009 yılında da cezaevinin bitişiğinde, daha büyük bir salon yapılmış, "Ergenekon" davası bu binada görülmeye başlanmıştı. Cezaevinin spor salonu olarak inşa edilen bu binada, "Balyoz Planı" davası da görülmüştü. Bina, "Ergenekon" davasının bitmesinin ardından duruşma salonu olarak kullanılmayacak.
İstanbul'daki kalabalık sanıklı davalar artık, cezaevinin yanındaki adliye binasında görülecek. nbsp; nbsp;İstanbul (AA) nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...