Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tarihi caminin açılışını Erdoğan yapacak

Tarihi caminin açılışını Erdoğan yapacak

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Belarus'ta Minsk Camii’nin açılışı yapacak; ilk cuma hutbesini de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez okuyacak.

Belarus'un başkenti Minsk'te 54 yıl önce yıkılan Minsk Camii, Türkiye'nin katkılarıyla yeniden inşa edildi. Yapımına daha önce başlanan ancak tamamlanamayan caminin inşaatını 2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı üstlendi. Minsk Camii'nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Avrasya bölgesinden dini temsilcilerin katılımıyla yapılacak.

1962'DE YIKILMIŞTI

Büyük kubbeli, yüksek ve çok katlı minaresi ile Minsk Camii, 20. yüzyıl başına ait kartpostallarda Minsk şehrini temsil eden semboller arasında yer almaktaydı. Caminin 1962'de tamamen yıkılması üzerine 2014'te Türkiye Diyanet Vakfı, 7 milyon dolarlık yatırımla camiyi tamamladı. Minsk Camii, sosyal ihtiyaçlara da karşılık verecek şekilde tasarlandı. Giriş katında konferans salonu, sergi salonu ve bilgisayar odaları bulunan camide 2 bin 500 kişi aynı anda ibadet edebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...