Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bekar bereketi

Düzenleyen:
Bekar bereketi

YAŞAM Haberleri

Bekârlar Günü’nde 24 saat içinde 20 milyar dolarlık sanal alışveriş yapılacak

Çin’in sanal alışveriş sitesi “Alibaba.com” bünyesindeki “Taobao”, “T-mall” ve bunlara ek olarak “JD.com” gibi ülkenin büyük online alışveriş siteleri günler öncesinden Bekarlar Günü’ne özel promosyonlarını yaparken, toplam 20 milyar dolarlık alışverişle yeni bir rekora ulaşılması bekleniyor. Çin’de geleneksel hale gelen “Çifte 11” (11 Kasım) Bekârlar Günü alışverişi dolayısıyla bugün internet üzerinden ürün satışlarında yoğunluk yaşanacak. Dün gece başlayan 24 saatlik zaman diliminde alışveriş çılgınları, beyaz eşya, mobilya, giyim ve elektronik gibi bir çok üründe sanal sitelerdeki özel indirimlerden faydalanarak alışveriş yapacak. Bekârlar Günü indirimlerinden dolayı toplu alışveriş yapmak istediğini söyleyen Ma Hongfu, hazırladığı alışveriş listesinde özellikle elektronik cihazlar ve kışlık elbiselerin üst sırada olduğunu belirtti. Bu sene yüzde 40’lık bir artışla 20 milyar dolarlık alışverişin beklendiği Bekârlar Günü’nde, geçen yıl toplamda 14,3 milyar dolarlık ve ilk saatteki 3,9 milyar dolarlık alışverişle rekora imza atılmıştı. 

ABD’Yİ SOLLADI

ABD’de en çok alışverişin yapıldığı Şükran Günü’nden sonraki ilk pazartesi ile rekabet hâlinde olan Çin’deki Bekârlar Günü alışverişi, geçtiğimiz yıl işlem hacmiyle ABD’yi geride bırakmıştı. “Çifte 11 çılgın alışveriş günü” adlı kampanyanın ilki 2009 yılında yapılmış ve sadece 8 milyon dolarlık online alışveriş yapılmıştı. 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...