Trump'ın kurmaylarından Türkiye'ye olumlu sinyaller

Düzenleyen:
Trump'ın kurmaylarından Türkiye'ye olumlu sinyaller

DÜNYA Haberleri

Amerika’nın müstakbel Başkan Yardımcısı Mike Pence, “Uçuşa yasak bölge”yi dillendirerek Ankara’nın Suriye politikasına destek verdi. Trump’ın Başdanışmanı Michael Flynn ise “Bizim için Ladin neyse Türkiye için de Gülen odur” dedi

Türkiye-ABD arasında Obama döneminde Suriye ve FETÖ yüzünden oluşan gerginliğin aksine yeni Başkan Donald Trump ve kurmaylarından Ankara’ya sıcak mesajlar gelmeye başladı. Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye’nin yıllardır savunduğu, Suriye’de “uçuşa yasak bölge” politikasına tam destek verdiklerini dile getirdi. Bu konuda açıklama sadece Pence ile sınırlı kalmadı. Dışişleri Bakanlığı için adı geçen Bob Corker’dan da Türkiye’nin Suriye politikasına destek mesajı yağdı. Corker, Obama’nın Suriye politikasının hatalarla dolu olduğunu belirterek, “Bunlardan birisi de Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulmamasıydı” ifadelerini kullandı. Corker, “Türkiye’yi dinlemedik, eğer Türkleri zamanında dinleseydik, Halep’te zamanında uçuşa yasak bir bölge oluşturabilseydik, bütün bunlar belki de yaşanmayacaktı” dedi. Corker, Obama’nın DAEŞ’le mücadele komisyonuna da karşı çıkarak, şunları söyledi: “Esad varken DAEŞ’le mücadele iyi bir şey miydi? Bu mücadeleyi üstelik PYD üzerinden yürütmek ne kadar doğru. Bu mücadelenin başarısız olacağı çok açıktı.” 
GÜLEN’E SIĞINAK OLMAYALIM
Adı Savunma Bakanlığı için geçen, Trump’ın güvenlik ve istihbarat başdanışmanı emekli korgeneral Michael Flynn da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele için tam destek verdi. ABD’nin, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e sığınak olmaması gerektiğine de işaret eden Flynn, “Arka bahçemiz Pensilvanya’ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington’ın gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye’ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye’nin bakış açısıyla Washington, Türkiye’nin Usame bin Ladin’ine sığınak oluyor. 11 Eylül’den sonra Usame bin Ladin’in Türkiye’de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda da Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?” yorumunu yaptı. FETÖ’nün ABD’deki okullarına da değinen Flynn, “Bu okullar Amerikan vergi mükelleflerinin paraları besleniyor. Oysa haklarında çok sayıda dava var. Gülen kendisini ılımlı olarak gösteriyor ama asıl yüzü görünenden çok farklı” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...