Trump Türk Lirasını vurdu! Dolar/TL 3.27'yi aştı

Düzenleyen:
Trump Türk Lirasını vurdu! Dolar/TL 3.27'yi aştı

Ekonomi Haberleri

Donald Trump'ın ABD Başkanlık seçiminden zaferle çıkmasıyla dolardaki yükseliş devam ediyor. Kur 3.27 lirayı aşarak 3.30'a doğru ilerliyor!

Donald Trump'ın ABD Başkanlık seçiminden zaferle çıkmasıyla piyasalardaki oynaklık devam ediyor. Türk Lirası dolar karşısında diğer gelişen ülke para birimlerine paralel olarak kayıplarını yeni günde de sürdürüyor. 

Trump'ın uygulayacağı politikalarla daha fazla bütçe açığı ve daha fazla enflasyona yol açacağı beklentileri tahvil faizlerinin de yükselmesine neden oluyor.

Güne 3.25 seviyesinden başlayan kur bekletinin altında kalan cari açık verisinin ardından da yükselişini sürdürdü. Dolar/TL saat 11:34 itibariyle 3.2734'ü gördü.

CARİ AÇIK 1.68 MİLYAR DOLAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, cari işlemler açığı eylülde 1 milyar 684 milyon dolar olarak gerçekleşirken, 12 aylık cari işlemler açığı da 32 milyar 412 milyon dolara yükseldi.

"3.30 KRİTİK SEVİYE"

Meksa FX Araştırma Müdürü Eren Can Ümüt, kurda hem iç hem dış faktörlerle ciddi yükseliş yaşandığını söyledi. Ümüt "Yurt içinde milletvekillerinin tutuklanmasından, Musul başta olmak üzere jeopolitik riskler TL'yi negatif etkiliyor. Yurtdışında Trump altyapı yatırımlarını artırıp vergi düşürerek para politikasından ziyade maliye politikasını genişleterek ekonomiyi destekleyecekse bu enflasyon beklentilerini yukarı itecektir. Enflasyonda yükseliş beklentisi oluşursa Fed'in faiz artış beklentisi de güçlenecekir." dedi.

Ümüt "Kurda 3.25'in üzerinde kalıcılık 3.30 bandını çıkma ihtimalini tetikliyor. 3.30 seviyesi onemli. Ama bu seviyeden yeniden gevşeyebilir. 3.30'un üzerinde fiyatlamalar ise 3.40'ı tetikler, bu da gözlerin Merkez Bankası'na çevrilmesine neden olur" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...