Babasını öldüren sanık: 'Annemi kurtarmak için yaptım'

Düzenleyen:
Babasını öldüren sanık: 'Annemi kurtarmak için yaptım'

YAŞAM Haberleri

Zonguldak'ta babasını öldüren 19 yaşındaki İlker Dumanlı, "Babam annemi dövüyordu. Az kalsın annem ölecekti. Annemi bırakmayınca sırtına doğru bir el ateş ettim" dedi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde babası 37 yaşındaki Erkan Dumanlı'yı av tüfeği ile öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 19 yaşındaki İlker Dumanlı, "Babam annemi dövüyordu. Ayırmak istedim. Az kalsın annem ölecekti. Babam annemi bir türlü bırakmayınca babamın sırtına doğru bir el ateş ettim" dedi.

EŞİYLE KAVGA EDERKEN OĞLU ARAYA GİRDİ

Olay, geçen 23 Mayıs'ta ilçeye bağlı Kocaali Köyü'nde meydana geldi. Bursa'dan fındık toplamak için eşi ve çocuklarıyla Alaplı'ya gelerek köy yakınındaki boş araziye kurdukları çadırda kalan Erkan Dumanlı, iddiaya göre eşiyle kavga ederken araya girmek isteyen oğlu İlker Dumanlı ile tartıştı.

Babasını öldüren sanık: 'Annemi kurtarmak için yaptım'

AV TÜFEĞİ İLE ATEŞ ETTİĞİ BABASINI ÖLDÜRDÜ

İlker Dumanlı, kamyonetten aldığı av tüfeği ile babasına bir el ateş etti. Erkan Dumanlı ölürken, tutuklanan İlker Dumanlı'nın 'yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

DAVAYA SANIĞIN AİLESİNDEN KATILAN OLMADI

Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık İlker Dumanlı hazır bulundu. Ailesinden ise katılan olmadı.

"AYIRMAK İSTEDİM BENİ BOĞMAYA ÇALIŞTI"

Savunmasında babasının annesini sürekli dövdüğünü ileri süren İlker Dumanlı şöyle konuştu:
"Babam akşam çadıra alkollü geldi. Annemi dövdü. Ayırmak isteyince bu kez beni de dövdü. Ben kendi çadırıma gittim. Sabah 07.00 civarında annemin çığlıklarını duydum. Kalktım ve çadıra gittim. Babam annemi dövüyordu. Ayırmak istedim. Beni ranzanın üzerine yatırıp boğmaya çalıştı. Eniştem çadıra girdi beni babamın elinden aldı.

"ANNEMİ BİR TÜRLÜ BIRAKMAYINCA ATEŞ ETTİM"

O sırada arabada duran otomatik av tüfeği gözüme çarptı. Tüfeği aldım. Tekrar babama 'yapma, etme' dedim dinlemedi. Az kalsın annem ölecekti. Babam annemi bir türlü bırakmayınca babamın sırtına doğru bir el ateş ettim. Amacım korkutmaktı. Babam sırt üstü geriye doğru uzandı. Amacım öldürmek değildi."

Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...