Paris'teki eşcinsel evlilik karşıtı gösterilere 250 gözaltı

/ Kaynak: AA
Paris'teki eşcinsel evlilik karşıtı gösterilere  250 gözaltı

DÜNYA Haberleri  / AA

Paris'te, eşcinsellere evlilik ve evlat edinme hakkı veren yasayı protesto etmek için düzenlenen gösterilerde yaklaşık 250 kişi gözaltına alındı.

Fransa'nın başkenti Paris'te, eşcinsellere evlilik ve evlat edinme hakkı veren yasayı protesto etmek için düzenlenen gösterilerde çıkan olaylarla ilgili yaklaşık 250 kişi gözaltına alındı. nbsp;İçişleri Bakanı Manuel Vall, 5 bin polisin görev yaptığı ve çoğu güvenlik görevlisi 36 kişinin yaralandığı dünkü olaylarda 250 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.Muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) ve aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) sempatizanlarının da destek verdiği gösteriyi düzenleyen gruplar eyleme katılanların sayısının 1 milyonu bulduğunu savunurken, polis sayıyı 150 bin olarak verdi. nbsp;Anayasa Mahkemesi, muhalefetin eşcinsellerin evliliğine izin veren yasanın bozulması için yaptığı itirazı geçen hafta reddetmişti. Fransa'da yasanını yürürlüğe girmesinin ardından eşcinseller arasındaki ilk resmi nikahın Grenoble kentinde 40 ve 30 yaşlarındaki iki erkek arasında 29 Mayıs'ta yapılması bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...