Irak güçleri Musul'da ilerleme kaydetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak güçleri Musul'da ilerleme kaydetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak güçleri, Musul'un pek çok bölgesinde ilerleme kaydederek, bazı bölgeleri ele geçirdi.

Irak ordusunun, Musul'un farklı bölgelerinde terör örgütü DEAŞ'a karşı ilerleme kaydettiği ve bazı bölgeleri ele geçirdiği bildirildi.

Musul operasyonu komutanlarından Korgeneral Abdulemir Reşid Yarallah yaptığı yazılı açıklamada, Irak güçlerinin, kentin kuzeyindeki Tel Yara köyünü ele geçirdiğini, güneydoğusundaki El-İntisar, Cedide el-Müfti, Hay eş-Şeyma ve Es-Selam mahalleleri ile kuzeydoğudaki El-Urubciyye, El-Kadisiyye el-Ula, Aden ve El-Bikr mahallelerinde ilerlediğini belirtti.

Yarallah, buralarda terör örgütü DEAŞ tarafından bırakılan patlayıcıların temizlenmesine çalışacaklarını ifade etti.

Musul Operasyonları Komutanlığında görevli Albay Ahmed el-Cuburi ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya bağlı terörle mücadele ekiplerinin Musul'un doğusundaki El-Kadisiyye es-Saniye Mahallesi'nin büyük bölümünü geri aldığını bildirdi.

Cuburi, operasyonda 4 bomba yüklü araç ve intihar eylemcilerinin Irak güçlerinin ilerleyişini durdurmak maksadıyla kullandığı 3 motosikletin kullanılamaz hale getirildiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...