Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da halk yeniden ayaklandı!

Mısır'da halk yeniden ayaklandı!

DÜNYA Haberleri

Mısır'da İhvan grubunun çağrısı üzerine halk, dün sokaklara dökülerek darbeci Sisi yönetimini protesto ediyor.

Önceki gün sosyal medya üzerinden örgütlenen "Garibanlar Hareketi" lideri Yasir el-Umde, "Garibanlar Devrimi" sloganı ile bugün ülke genelinde eylemler yapılacağını duyurmuş, kısa sürede eylemlere destek çağrıları gelmişti.

Mısır'da halk yeniden ayaklandı!

GÖSTERİCİLERLE POLİS ARASINDA ÇATIŞMA 

Bu çağrıların ardından Mısır halkı sokaklara dökülerek darbeci Sisi yönetimini protesto etti. Protestolar sırasında göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışmalar da yaşandı.

Mısır'da halk yeniden ayaklandı!

"HAİN SİSİ DEFOL"

Mısır'lı müslüman ve İhvan-ı Müslimin üyesi binlerce vatandaş sokaklarda ''Hain sisi, Defol'' sloganları attı. Yaşanan bu hadiseler ise Batı medyasında yeterli ilgi görmedi. Avrupa ve Amerikan medyası gösterilerle ilgili haber yapmaktan kaçındı.

SİSİ'NİN DARBESİ

3 Temmuz 2013'te Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi komutasındaki Mısır Silahlı Kuvvetleri ülkede devam eden protestolar sırasında Mursi'nin başında bulunduğu Müslüman Kardeşler yönetimine son vererek darbe yapmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...