Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Londra’nın tahtını sallıyoruz!

Düzenleyen:
Londra’nın tahtını sallıyoruz!

Ekonomi Haberleri

İngiltere’yi geride bırakıp Türkiye’yi dünyada zirveye taşımak için yürütülen Finans Merkezi projesinde, 7 bakanlı özel kurul çalışmalara başlıyor

Hükûmetin gerçekleştirdiği reformlar, geliştirdiği ürünler ve kurduğu katılım bankaları, Türkiye’yi İslami finans alanında önemli bir aktör haline getiriyor. İstanbul’un uluslararası alanda, özellikle de ‘faizsiz finans’ dalında önemli merkez haline getirilmesi amacıyla 7 bakandan koordinasyon kurulu oluşturuldu. İstanbul Uluslararası Finans Merkezine (İFM) ilişkin Başbakanlık genelgesi Resmî Gazete’de yayımlandı. Genelge, finans alanında doğal bir merkez hâline gelen İstanbul’un bu konumunu daha da güçlendirmeyi ve ‘İslami finans’taTürkiye’yi en önemli merkez haline getirmeyi hedefleyen İFM Projesi kapsamında düzenlemeleri içeriyor. Genelge ile, İFM’nin daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesini temin amacıyla İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu (İFMKK) oluşturuldu.
HANGİ BAKANLIKLAR
İFMKK’nın söz konusu amaç doğrultusunda temel politika ve stratejileri belirleme, ilgili kurum ve kuruluşların faaliyetlerini yönlendirme, sorunların çözümü için gerekli tedbirleri alma, mevzuat düzenlemeleri yapma, bu kapsamdaki tüm iş ve işlemleri koordine etme, karar alma ve uygulamaları takip etme görevlerini yerine getirmesi öngörülüyor. İFMKK; Başbakan Yardımcısının başkanlığında, Hazineden sorumlu Başbakan Yardımcısı, Adalet, Çevre ve Şehircilik, Ekonomi, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma, Maliye ve Ulaştırma bakanlarından oluşacak. Sekretarya hizmetleri, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yürütülecek.
HERKES KATILACAK
İstanbul’un coğrafi konumunun, aynı zaman dilimi içinde hem Asya piyasalarında hem de Avrupa ve Amerika piyasalarında işlem gerçekleştirme imkânı sunduğuna işaret edilen genelgede; üçüncü havalimanı projesi gibi yatırımlar sayesinde erişilebilirlik imkânının her geçen gün kolaylaştığı ve bu gelişmelerin megakenti finans alanında doğal bir merkez hâline getirdiği değerlendirmesinde bulunuldu. Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelgede üniversiteler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının İFM kapsamında yapılacak çalışmalara katılımının büyük önemi bulunduğuna işaret edilerek; bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, etkin iş birliği için ihtiyaç duyulacak destek ve yardımı titizlikle sağlamaları talimatı verildi.

3 MİLYAR $’LIK YATIRIM

İFM’nin Ataşehir’deki yerleşkesinde 5 dev banka, SPK, BDDK, konut ve alışveriş merkezleri yer alacak. 50 bin çalışan, 25 bin ziyaretçi, 11 bin oturan ile birlikte, bölgede günde 90 bine yakın insan sirkülasyonu oluşacak. Proje ile iş ve iş dışı hayat aynı mekânda birleşecek. Yaklaşık 3 milyar lira yatırım maliyetli dev projeyle, İstanbul’a şehir içinde şehir, bir finans şehri eklenecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...