İstanbul, küresel girişimcilerin buluşma noktası olacak

Düzenleyen:
İstanbul, küresel girişimcilerin buluşma noktası olacak

Ekonomi Haberleri

İstanbul’da 2018 yılının Mart ayında düzenlenecek Global Girişimcilik Kongresi için ilk buluşma gerçekleştirildi.

Kauffman Vakfı desteğiyle yürütülen ve her sene 160 ülkeden 10 bine yakın uluslararası katılımcının ağırlandığı Global Girişimcilik Kongresi; Endeavor Derneği, Habitat, TİM ve TOBB koordinasyonunda yapılacak. Türkiye’nin girişimci gücünü uluslararası platformda sunmak adına önemli araçlardan biri olması beklenen kongre için İstanbul aday gösterilmiş ve 25 Nisan 2016 itibarıyla etkinliği düzenlemeye hak kazanmıştı. Özel lansmana TOBB GGK Başkanı Ali Sabancı, Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ve Kauffman Vakfı Araştırma Başkan Yardımcısı Dane Stangler katıldı.
Ali Sabancı; “4 günlük bir organizasyon olacak. 2,5 milyon dolarlık bütçesi var.  Heyecanlı bir süreç bizi bekliyor” diye konuştu. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de, şunları söyledi: “2023 hedeflerine koşarken, adımlarımızı hızlandıracak bir etmen olan girişimciliğin algısını ülkemizde üst seviyelere taşımak istiyoruz. Şu an Küresel Girişimcilik Endeksi’nde 28. sıradayız. Amacımız, daha üst sıralarda yer almak. Girişimcilik artık önem kazanıyor. Anadolu’nun farklı şehirlerinde girişim evleri kuruyoruz. Bugüne kadar 268 girişimciye ihracat eğitimleri verildi. Hedeflere ulaşmak için çalışıyoruz.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...