Batılılaşma meme kanserini artırıyor

Düzenleyen:
Batılılaşma meme kanserini artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’de meme kanseri için risk 40-50 yaşından sonra başlıyor. Ancak son yıllarda gençlerde görülme sıklığının da arttığına dikkat çekiliyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Türkiye’de meme kanseri görülme sıklığı Avrupa ve Amerika’dakine göre daha düşük olduğunu söyleyen Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cihan Uras, “Ancak Türkiye’nin batısında yaşayanlarda âoğusunda yaşayanlara göre daha sık meme kanseri gelişmektedir. Bunun sebebi batı tipi yaşam modeli ve beslenmedir” diye konuştu.
İstanbul’da ikincisi düzenlenen ve meme kanseri konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarını buluşturan “Breastanbul Konferansı”nın  basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Uras, “Türkiye’de meme kanseri ortalama görülme yaşı 40-50 yaş civarındadır. Meme kanserlerinin yaklaşık yarısı 50 yaş altında görülmektedir.  Ancak son yıllarda daha erken yaşlardaki kadınlarda da görülme sıklığı arttı” diye konuştu. Prof. Dr. Uras, İstanbul’un dünyanın en başarılı kanser doktorlarının teşhis ve tedavilerdeki gelişmeleri tartıştığı, bilgi paylaşımında bulunduğu bir marka şehir hâline geldiğini belirterek, bu yıl kongreye 200’den fazla yabancı uzmanın katıldığını ifade etti. 
KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ TEDAVİ
Kanser tedavisindeki en son gelişmenin “kişiselleştirilmiş tedavi” olduğunu söylen Kongre Başkanı Prof. Dr. Bahadır Güllüoğlu, “Meme kanserinde artık tümöre değil, tümörün duyarlı olduğu hormonlara bakıyor ve tedaviyi bu yönde veriyoruz. Hastanın biyolojik özelliklerini hedef alarak yapılan tedaviler, hem hayat kalitesini yükseltiyor hem de tamamen iyileşme oranlarını artırıyor ve sağ kalım süresini uzatıyor” dedi.
Kanser tedavisinde takım çalışmasının önemli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Güllüoğlu, “Hastaları tek bir doktorun kanser tedavisi yaptığı yerleri tercih etmemeleri, tedavi planının bir ekip tarafından belirlendiği kurumlara gitmeleri konusunda uyarıyorum. Bunu artık devlet hastaneleri de yapıyor” diye anlattı. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...