CIA'ya çalışan Türk'ten yeşil vurgun

Düzenleyen:
CIA'ya çalışan Türk'ten yeşil vurgun

YAŞAM Haberleri

İstanbul Bilgi Üniversitesi, TEMA Vakfı’yla ortaklaşa ağaçlandırma projesi vaadiyle kendilerinden 18 milyon dolar alan Merih Berkan Yaşar ve üç kişiden şikâyetçi oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi yetkilileri, TEMA Vakfı’nın ‘Yeşil Türkiye Projesi’yle ilgili teklif getirerek 18 milyon dolandırdığı iddiasıyla proje danışmanı Merih Berkan Yaşar ve üç kişi hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyetçi oldu. Üniversite yetkilileri şikâyet dilekçesinde şu iddialara yer verdi: “Merih Berkan Yaşar 2014’te Yeşil Türkiye Projesi kapsamında Tema Vakfı Almanya ile çalışabileceklerini, bu hususta danışmanlık hizmeti vererek üniversitenin hükümet destekli bir sosyal sorumluluk projesinde tek başına imzası olacağını taahhüt etti. Üniversite, ağaçlandırma projesi danışmanı olarak Merih Berkan Yaşar’ı atadı. Proje için üniversite 18 milyon dolar (40 milyon 39 bin 200 TL) bağış tutarını, TEMA Tabiatı Koruma Vakfı’nın hesabına yatırdı. 

‘PARAYI HESABIMA YATIRIN’

Melih Berkan Yaşar, paranın kendi hesabına yatırılması gerektiğini, proje ilerledikçe vakfa aşama aşama aktaracağını bildirdi. Projede aylarca bir gelişme olmaması üzerine vakfa ihtarname çekildi. Vakıf, 150 bin TL dışında kendilerine hiçbir ödeme yapılmadığını, ana sözleşme imzası için kendilerine başvurulmadığını belirterek 150 bin TL’nin üniversiteye geri ödendiğini, projenin iptal edildiğini belirtti. Vakıf tarafından verilen belgeye göre Merih Berkan Yaşar, paranın tümünün danışmanlık ücreti olarak kendisine verildiğini iddia etmiş.” 

Dilekçeden Yaşar’ın hileli davranışlarla dolandırıcılık suçunu işlediği için mal varlıklarına el koyulması, TEMA Almanya yetkilileri Cengiz Hayati Önel ve Gülay Yaşin ile üniversitenin eski sekreteri Nur Özdemir’in de yardım ettikleri iddiasıyla yargılanmaları talep edildi.

'CIA'YE ÇALIŞAN ÇEÇEN ASILLI TÜRK'

Rus devlet kanalında 2008 yılında yayınlanan bir programda Merih Berkan Yaşar’ın Çeçen asıllı Türk vatandaşı olduğu, “Ebu Bekir” kod adını taşıdığı ve Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) adına çalışarak Çeçenistan’daki Moskova karşıtı gelişmeleri yönlendirmeyi amaçladığı ileri sürüldü. Yaşar hakkında 2011’de de Zambiya Fahri Konsolosu Bülent Göktuna’yı alacağı olduğu iddiasıyla  tehdit ettiği için 4 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...