Jeffrey: Erdoğan Trump’ı ikna edebilir

Düzenleyen:
Jeffrey: Erdoğan Trump’ı ikna edebilir

DÜNYA Haberleri

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, BBC Türkçe'ye önemli açıklamalar yaptı. Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen Jeffrey, "Trump yönetiminde ABD'nin Türkiye politikasında etkili olabilecek üç unsur İran, DEAŞ ile mücadele ve Rusya ile ilişkiler" dedi.

ERDOĞAN TRUMP'I İKNA EDER

Jeffrey, Erdoğan'ın Obama'ya kıyasla daha fazla kişisel uyum sağlayacağı Trump'ı, DEAŞ'la mücadelede taktik değiştirmeye ikna edebileceğini belirtti. Jeffrey, "Trump'a gidip, 'DEAŞ kontrol altında. Ama Ortadoğu'daki temel sorunlar devam ettiği sürece, ABD'ye ve dost ve müttefiklerimize yönelik yeni tehditler, yeni DEAŞ'lar olacak. Buna, Sünni İslamcı aşırılar ve bu terörün pek çoğunu oluşturan İran'ın Sünni Arap bölgelerine yaptığı provokasyon da dahil' derseniz, bu argümanı Trump'a kabul ettirebilirsiniz" dedi

ERDOĞAN'IN TEZLERİ...

Jeffrey, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili olarak ise "Obama yönetimi, Fetullah Gülen'e karşı herhangi bir biçimde harekete geçmek konusunda oldukça mahkemeyi etki altında bırakmamak için isteksiz. Bence biraz risk alıp bu kişi üzerinde bazı kısıtlamalar getirmeliyiz. Bence Trump, o noktada Erdoğan'ın tezlerini dinlemeye daha istekli olabilir" diye konuştu

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...