BM’den ilk Trump açıklaması

Düzenleyen:
BM’den ilk Trump açıklaması

SAĞLIK Haberleri

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson Donald Trump’ın başkan seçilmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson Donald Trump’ın başkan seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Trump’ın BM içerisinde endişe yaşattığını belirterek ‘‘Şu an zor bir dönemdeyiz. Ancak soğuk kanlılığımızı korumalıyız’’ diye konuştu.

TRUMP BM İÇİN NE DEMİŞTİ?
Donald Trump başkanlık seçimi kampanyası sırasında Birleşmiş Milletler’i ‘zayıf ve beceriksiz’ olarak nitelemiş, ‘‘BM ne demokrasi ve özgürlüğün ne de ABD’nin dostu’’ diye konuşmuştu.

'ABD GELECEKTE BM'NİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI OLACAKTIR'
BM Genel Sekreter Yardımcısı Eliasson, İsveç televizyon kanalı SVT’ye yaptığı açıklamada Donald Trump’ın demeçlerinin Amerikan politikasının değil, seçim kampanyasının bir parçası olmasını umduğunu söyleyip ‘‘Hiçbir ülke tek başına bir ada olamaz. Bugün hepimiz birbirimize bağımlıyız. Eminim ki ABD gelecekte de Birleşmiş Milletlerin önemli bir parçası olacaktır. Şurası açık ki BM yönetimi içerisinde bir endişe mevcut. ABD’ye oldukça bağımlı olduğumuz konular var. İklim sorunları, sığınmacı ve göçmen sorunları gibi. Başkanlığın devir sürecinde Trump’ın ekibiyle sorunları tartışıp, seçilecek hükümet ile oturup yapıcı bir ilişki için çalışacağız’’ dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...