15 Temmuz gazisi Özcan Özsoy şehit oldu

Düzenleyen:
15 Temmuz gazisi Özcan Özsoy şehit oldu

GÜNDEM Haberleri

FETÖ darbe girişimine karşı direnmek için gittiği Beştepe Jandarma Genel Komutanlığında darbeci askerlerin kurşunuyla başından vurulan Özcan Özsoy, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

FETÖ darbe girişimi gecesi yaralanan Özcan Özsoy, tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit oldu. 15 Temmuz gecesi Beştepe Jandarma Genel Komutanlığı önüne giderek darbecilere direnen Özsoy, gece saatlerinde FETÖ'cü askerlerin kurşunuyla yaralandı. Gazi Hastanesine kaldırılan Özsoy, o günden bu yana tedavi görüyordu.
Beştepe'ye birlikte gittik. Ben yaralandım. 2.30'dan sonra birbirimizi kaybettik.
Şehit Özcan Özsoy'un ağabeyi Tekin Özsoy bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Meydanlara inin" çağrısı üzerine Beştepe'ye gittiklerini belirten Özsoy, 15 Temmuz gecesini şöyle anlattı:
"15 Temmuz gecesi saat 1 gibi beraber Jandarma Genel Komutanlığının oraya çıktık. 2 buçuk gibi ben yaralandım. O zamana kadar beraberdik. 2.30'dan sonra iyice olaylar tırmanmaya başlayınca karmaşada birbirimizi kaybettik. Sabaha karşı da hastaneleri dolaşayım dedim. Sabah Gazi Hastanesinde buldum, başından vurulmuştu. Tedavisi devam etti. Dün gece 1.30 gibi de Hakk'a yürüdü."
"Erdoğan'ın çağrısıyla Beştepe'ye gittik"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla Beştepe'ye gittiklerini belirten Özsoy, kendisinin de o gece yaralandığını, ayakta tedavi gördüğünü söyledi. Kardeşinin tedavi döneminde konuşamadığını belirten Özsoy, "Boğazı delikti daha rahat nefes alıp verebilmesi için. Konuşamıyordu. Son dönem bilinci açılmıştı. Ufak ufak hareketler yapmaya başlamıştı. Bir gün öncesinde enfeksiyon başladı, dün gece de şehit oldu" ifadelerini kullandı.
Şehit Özcan Özsoy bugün memleketi Ankara'da defnedilecek. 30 yaşında olan Özsoy'un 3 yaşında bir oğlu vardı.

 

Yenişafak

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...