Çin Devlet Başkanı, Obama ile görüşmek için sabırsızlanıyor

/ Kaynak: AA
Çin Devlet Başkanı, Obama ile görüşmek için sabırsızlanıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin Devlet Başkanı, ABD ziyareti öncesi Thomas Donilon ile görüştü. Şi, Haziran'da Kaliforniya'da yapılacak görüşmeyi 'sabırsızlıkla beklediğini' ifade etti.

Çin Devlet Başkanı, ABD ziyareti öncesi Thomas Donilon ile görüştü. Şi, Haziran'da Kaliforniya'da yapılacak görüşmeyi 'sabırsızlıkla beklediğini' ifade etti. nbsp;Şi, "Çin ile ABD ilişkilerinin geçmiş ve geleceği bağlayan önemli bir aşamada" olduğunu söyledi. nbsp;Obama ile görüşmesinde ortak ilgi dahilindeki önemli stratejik konular, karşılıklı güvenin geliştirilmesi ve işbirliğini artırıcı hususların gündeme geleceğini kaydeden Şi, yapılacak zirvenin ikili ilişkilere canlılık katacağını belirtti. Şi, görüşmenin Asya-Pasifik bölgesi, dünya istikrarı ve barışına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. nbsp;Thomas Donilon da Obama ve Şi görüşmesinin iki ülkenin ilişkileri açısından önemli bir fırsat olduğunu, olumlu ve yapıcı ilişkilerin iki ülkenin ve dünyanın yararına olduğunu vurguladı. nbsp;Donilon, zirveyle ilgili yaptığı ziyaret çerçevesinde, Çin Devlet Müşaviri Yang Cieçı ve üst düzey askeri yetkili Fan Çanglong ile de biraraya geldi. nbsp;Şi, haziran ayının başında Güney Amerika turunun ardından ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Çin-ABD zirvesine katılacak.




DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...