Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD savaş uçağı, Japonya'da denize düştü

ABD savaş uçağı, Japonya'da denize düştü

DÜNYA Haberleri

Japonya'nın güneyindeki Okinava adası açıklarında, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-15 tipi bir savaş uçağı Büyük Okyanus'a düştü. Pilot sağ bir şekilde kurtarıldı.

Japonya'nın güneyindeki Okinava adası açıklarında, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-15 tipi birsavaş uçağı Büyük Okyanus'a düştü. Pilot sağ bir şekilde kurtarıldı. nbsp;Okinava'da bulunan Kadena Hava Üssü'nden havalanan savaş uçağı, adanın 115 kilometre doğusunda okyanusa düştü.
Japonya'daki ABD kuvvetlerinin sözcüsü Yarbay David Honchul, Amerikan ve Japon kurtarma birimlerinin ortak çalışması sonucu pilotun sağ bir şekilde kurtarıldığını açıkladı. Uçuş sırasında uçakta yaşanan bir arıza neticesinde kazanın meydana geldiği bildirildi. Ancak kazanın kesin nedeninin bulunması için çalışmalar başlatıldı. Pilotun ismi ise açıklanmadı.
Japonya'da 50 bin kadar Amerikan askeri bulunuyor. Bunların yarısı da Okinava adasında konuşlanmış durumda. Kadena Hava Üssü, ABD'nin Asya-Pasifik bölgesinde sahip olduğu en büyük hava üslerinden birisi.
(CİHAN)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...