Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Copahue Yanardağı faaliyete geçti

/ Kaynak: AA
Copahue Yanardağı faaliyete geçti

DÜNYA Haberleri  / AA

Şili Arjantin arasındaki sınır bölgesinde yer alan Copahue Yanardağı faaliyete geçti. Yanardağ yakınlarında yaşayan yaklaşık 3 bin kişi tahliye ediliyor.

Şili ile Arjantin arasındaki sınır bölgesinde yer alan Copahue Yanardağı'nın faaliyete geçtiği bildirildi. Şili İçişleri ve Güvenlik Bakanı Andres Chadwick, yanardağın yakınındaki yerleşim birimlerinde yaşayan 2 bin 240 kişinin tahliyesine başladıklarını açıkladı.Bölgede etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle tahliye işlemlerinin güçlükle yürütüldüğü öğrenildi.
Arjantin de yanardağdaki sismik faaliyetin artması üzerine uyarı düzeyini kırmızıya yükselterek Caviahue kentinde yaşayan 600 kişinin Loncopue kentine tahliye edilmesine karar verdi. And Dağları silsilesinde yer alan 2 bin 965 metre yüksekliğindeki Copahue Yanardağı, 22 Aralık 2012'de de faaliyete geçmiş ve 1,5 kilometre yüksekliğe kadar kül püskürtmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...