Türk tenişçisi Avrupa şampiyonu oldu

Türk tenişçisi Avrupa şampiyonu oldu

SPOR Haberleri

Antalya'da gerçekleştirilen Tennis Europe kapsamında 12 yaş 3. kategoride düzenlenen turnuvada Türk tenisçisi Betina Tokaç şampiyon oldu

Antalya'da gerçekleştirilen Tennis Europe kapsamında 12 yaş 3. kategoride düzenlenen "23 Nisan Kupası Turnuvası"nda daha önce hiç şampiyon çıkartamayan Türk tenisi, Okan Koleji 5. sınıf öğrencisi Betina Tokaç ile bir ilki başardı. Finale kadar 3 Rus, 1 Sırp, 1 Mısırlı ve 1 Gürcü rakibini eleyen Tokaç, finalde nbsp; Rus Polina Krupchenko'yu 6-2 ve 6-2'lik setlerle mağlup edip şampiyonluğa ulaşarak kupayı ülkemize kazandırdı. Betina Tokaç, turnuva boyunca sadece 2 set kaybetmesi nedeniyle gelecek vadeden tenisçiler arasında gösteriliyor. İngiltere'nin Sheffield şehrinde düzenlenen Winter Cups by Head finallerine katılan Okan Koleji öğrencisi Betina Tokaç'ın da aralarında bulunduğu 12 yaş Bayan Tenis Milli Takımımız, "23 Nisan Kupası" Turnuvası öncesinde Avrupa 5.'si olmuştu. Türkiye'de düzenlenen eleme gruplarında 1. olarak finaldeki 8 takım arasına girmeye hak kazanan 12 yaş Bayan Milli Takımımız, İngiltere'de düzenlenen finallerde 2 galibiyet ve 1 yenilgi almıştı. Betina Tokaç, Hırvatistan'da gerçekleştirilen 12 Yaş altı 26. İstraturist Open Turnuvası'nda ise Avrupa Tek Kızlar 2.'si olmuştu. Başarılarıyla ülkemizi gururlandıran Betina Tokaç sadece genç yaştaki başarılarıyla sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da dikkatini çekiyor.
Okan Üniversitesi'nin Tuzla Kampüsü'nün yanıbaşında yer alan Okan Koleji'nde, fizik, kimya, fen ve teknoloji laboratuarları, teknoloji ve tasarım derslikleri, konferans salonu, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, tenis kortları, basketbol-futbol sahaları, çok amaçlı kapalı spor salonu, golf sahaları, kütüphane, güzel sanatlar uygulama atölyeleri, sosyal faaliyet stüdyoları ile öğrencilerin kendilerini sosyal ve sportif alanda geliştirebilecekleri fiziki imkanlar sunuluyor. Dünyanın en büyük eğitim firması Pearson ile işbirliği yapan Okan Koleji, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı uyumluluğu kanıtlanmış JETSET test hizmetlerini veren ilk test merkezi olmasıyla dikkat çekiyor. Okan Koleji, anaokulundan itibaren İngilizce eğitiminin yanında Çince, Rusça, Fransızca veya İspanyolca dillerinden birini daha ikinci dil olarak öğrencilerine veriyor. Okan Koleji, Türkiye'de beden eğitimi derslerine golf branşını adapte ederek bir ilke imza atıyor, başlattığı pilot uygulama ile tüm branşlara verdiği önemi ortaya koyuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...