Suç Analiz Merkezi günde 5 bin 500 olaya bakıyor

/ Kaynak: CHA
Suç Analiz Merkezi günde 5 bin 500 olaya bakıyor

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Suç Analiz Merkezi'nde günlük 5 bin 500 olay detaylı şekilde analiz ediliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Suç Analiz Merkezi'nde (SAM) günlük 5 bin 500 olay detaylı şekilde analiz ediliyor. Asayiş Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, SAM projesi ile asayiş olaylarının aydınlatılması ve soruşturulması sürecine katkı sağlamak, suçun önlenmesi ve kontrol altına alınmasında operasyon ve yönetim birimlerinin kaynaklarını etkin ve verimli kullanımına destek olmak amacıyla hayata geçirildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi. "Sosyo-demografik, mekânsal ve zamansal faktörlerle suçun sistematik olarak çalışılmasını esas alan SAM Projesi her geçen gün artan ve mevcut durumda 30 bin kullanıcı kapasitesi ile önleme, soruşturma, planlama, araştırma, personel, operasyon, bütçe gibi birçok birimin faaliyetlerini ve araştırmacıları destekler nitelik kazanmıştır. "SAM projesi üzerinden günlük ortalama; 5 bin 500 olaya ilişkin işlem yapıldığının vurgulandığı açıklamada, bu işlemlerden 27 bin evrak üretildiği belirtildi. Açıklamada, SAM sisteminin web servisler yoluyla entegre olduğu araç tescil, MERNİS, ADNKS gibi sistemler üzerinden 45 bin sorgu yapıldığı ve günlük ortalama 5 bin farklı personel sisteme giriş yaptığı dile getirildi. Açıklamada, "SAM projesinden elde edilen veriler ile suçla ilgili yer, zaman, kişi, eşya, araç, suçun işleniş şekli ve diğer olaylara benzerlik gibi birçok belirleyici özellik ortaya çıkarılmakta, bu değişkenler ile stratejik, taktik, idari, operasyonel ve suç soruşturma analizleri (profilleme) gerçekleştirilmektedir. Suç değişimleri takip edilmekte ve suçun yoğunluk gösterdiği alanlar haritalandırılmaktadır. SAM projesi 81 il emniyet müdürlüğünde polis merkezi amirliği, asayiş, çocuk ve toplum destekli polislik birimlerinde kullanılmaktadır" denildi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...