Gül, 'AB'nin Suriye muhalefetine desteğinden memnunuz'

Gül, 'AB'nin Suriye muhalefetine desteğinden memnunuz'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AB ülkelerinin Suriyeli muhaliflere yönelik silah sevkiyatı yasağını kaldırmasına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AB ülkelerinin Suriyeli muhaliflere yönelik silah sevkiyatı yasağını kaldırmasına ilişkin bir soruya, "Bu dönemde artık silahla, ordu güçleriyle, halkların sindirilemeyeceği anlaşılacaktır. O açıdan dünyanın, uluslararası camianın muhalefete sahip çıkmasını ve muhalefeti desteklemesini doğrusu biz memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. nbsp;Gül, 2014'te 3 ayrı seçimin gündeme gelmesinin sorulması üzerine, "Bunlar nihayetinde siyasetin vereceği kararlardır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihi belli. Bunun dışında seçimlerin erkene alınması, ertelenmesi TBMM'nin vereceği kararlardır. Bu açıdan söyleyecek bir şeyim yok. Siyasete bırakıyoruz" şeklinde konuştu. nbsp;Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu: "Bugün bütün Müslüman ülkeler kendi halklarının meşru taleplerine cevap vermek durumundadır. Hiçbir ülkenin yöneticisi kendi halkı baskı altındayken, kendi halkı istibdatla yönetilirken, kendi halkı tek partili rejimlerle yönetilirken 'başım dik' diyemez, onur duyamaz, gurur duyamaz. Bunu herkesin anlaması gerekir ve barışçı bir şekilde ülkelerindeki demokratik dönüşümlerin öncülüğünü yapması ve buna fırsat vermesi gerekir. Bu olmazsa sonunda olacak şey nedir? Çatışmalardır işte" nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...