BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Taze soğan ve havuçları temizleyip uzunlamasına dörde bölün. Her bir parçayı parmak uzunluğunda kesin.



MANTAR SOTE MALZEME: 2 demet taze soğan, 3 adet havuç, 250 gr. mantar, 2-3 diş sarmısak, 300 gr. bulgur, 100 gr. katıyağ, tuz, 3 su bardağı et suyu, 1 demet dereotu, kekik, 1 demet maydanoz, 100 gr. ceviz içi. HAZIRLANIŞI: Taze soğan ve havuçları temizleyip uzunlamasına dörde bölün. Her bir parçayı parmak uzunluğunda kesin. Sarmısakları ayıklayıp döğün. Mantarları ayıklayıp iri parçalar halinde kesin. Bulguru tencerede yağ koymadan iyice kavurun. Diğer tarafta bir kaşık yağda sarmısak ve havuçları kavurun. Bulgur, tuz ve et suyunu ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika demlendirin. Mantar ve taze soğanları ilave edip 10 dakika daha pişirin. Maydanoz ve dereotunu ayıklayıp kıyın, kekik ile beraber pilava ekleyin. Pilavı demlenmeye bırakın. İri kıyılmış cevizleri kalan yağ ile kavurun. Pilavla karıştırıp servis yapın... Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT