Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vekil katilinin müebbet hapsi istendi

/ Kaynak: İHA
Vekil katilinin müebbet hapsi istendi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Restoranda maç izlerken tartıştıkları eski Anavatan Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Gedik'i öldürdüğü iddia edilen sanığın müebbet hapsi istendi.

Bursa'da bir restoranda maç izlerken tartıştıkları eski Anavatan Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Gedik'i tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanığın müebbet hapsi istendi. nbsp;5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmek ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan müebbet hapsi istenen 45 yaşındaki M.A.Ş., tekrar hakim karşısına çıktı. nbsp;Mudanya'daki bir restoranda Eskişehir-Trabzon maçını izlerken küfürleşme yüzünden çıkan tartışmada Mehmet Gedik'i (58) kurşunlayarak öldürmekle suçlanan sanık M.A.Ş.'nin bugünkü duruşmasında beklenen rapor geldi. Tam teşekküllü bir hastaneden gönderilen raporda, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.
Sanık avukatı Kenan Aşık, müvekkili hakkında gelen raporun yetersiz olduğunu ifade ederek, "Müvekkilimin maktulü öldürmesi için bir sebep yok. Bu olay neden meydana geldi? 8 kurşun neden sıkılmış? Raporun içeriğinde bunlara değinilmiş ancak sonuç kısmında bununla ilgili bir gerekçe gösterilmemiş. Biz diyabet hastalığının etkileriyle alakalı bir rapor hazırlatıyoruz. Önümüzdeki günlerde mahkemeye bunu sunacağız" açıklamasını yaptı.
"MÜŞTEKİLER BİR AN ÖNCE ADALETİN TECELLİ ETMESİNİ İSTİYOR"
Maktulün eşi Z.G. ve oğlu A.O.G.'nin de müşteki olarak katıldığı duruşmada söz alan müdahil vekili Avukat Hakan Dinçtürk ise raporun yeterli olduğunu belirterek, "Savunmanın bu çabaları davanın gereksiz yere uzatılmasına yöneliktir. Mahkeme, yargılama olarak gelen her şeyi yapmıştır. Müvekkillerimin yüreği yanıyor. Her duruşmada sanıkla yüz yüze geliyorlar. Onlar bir an önce adaletin tecelli etmesini bekliyor" dedi.
Cinayet günü sanığın üzerinden 2 ayrı tabanca çıktığını sözlerine ekleyen Dinçtürk, "Sanık maktule yakın mesafeden 8 el ateş etmiş. Ayrıca sanığın üzerinden kırmızı reçeteyle satılan ilaçlar çıktı. Karar verilirken bu hususların da dikkate alınmasını talep etmekteyiz" dedi.
Kısa bir aranın ardından mütalaasını veren savcı, sanık M.A.Ş.'nin "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan da 3 yıla kadar hapsini talep etti.
Taraf avukatlarına son savunmaları için mühlet veren mahkeme, duruşmayı karar için erteledi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...