Solingen faciasının üstünden 20 yıl geçti

/ Kaynak: AA
Solingen faciasının üstünden 20 yıl geçti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'nin yüreğini yakan Solingen faciasının üzerinden 20 geçti. Irkçı Nazi artıklarının katliamın yıldönümünde kurbanlar anılıyor

Türklere yönelik ırkçı saldırıların miladı olarak kabul edilen Solingen Faciası'nın üzerinden tam 20 yıl geçti. 20 yıl içinde yüzlerce Türk evi kundaklandı, onlarca vatandaşımız can verdi. Yıllarca Alman polisinin üzerine gitmediği, hatta alman istihbarat yetkililerinin cesaret verdiği ırkçı saldırganların neden olduğu nefret, bugün mahkeme salonlarında sorgulanıyor. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Solingen faciasının, ülkesini ve Türkiye'yi derinden sarstığını belirterek, olayın neden olduğu acıların sürdüğünü söyledi. Büyükelçi Pohl, Almanya'nın Solingen kentinde 5 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan kundaklama olayının 20. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Solingen kundaklaması, Almanya ve Türkiye'yi derinden sarsmıştır. Bu olayın yarattığı acı, bende ve çok sayıda insanda bugüne dek halen sürmektedir" ifadesini kullandı.
Pohl açıklamasında, şunları kaydetti: "Bugün, bu korkunç ve insanlık dışı saldırıda ölenleri anıyoruz. Saldırı sonucu hayatı sonsuza dek değişen Genç Ailesi'nin, yakınlarının ve dostlarının acılarını paylaşıyoruz."
Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te aşırı sağcılar tarafından kundaklanan evdeki Türk vatandaşları Saime Genç, Hülya Genç, Gülistan Öztürk, Hatice Genç ve Gürsün İnce hayatlarını kaybetmişti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...