Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ortaokulda bilişim dersi zorunlu oldu

/ Kaynak: AA
Ortaokulda bilişim dersi zorunlu oldu

EĞİTİM Haberleri  / AA

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının yaptığı değişikliğe göre, bilişim teknolojileri ve yazılım dersi, 5'inci ve 6'ncı sınıflarda zorunlu dersler arasında yer alacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTK), 5'inci ve 6'ıncı sınıflarda bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin zorunlu olması yönünde karar aldı. TTK, ortaokulların haftalık ders çizelgesinde değişiklik yaptı. Gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren 5'inci ve 6'ncı sınıflardan başlamak üzere kademeli uygulamaya konulacak değişikliklere göre, yabancı dil dersi 5'inci ve 6'ncı sınıflarda haftada 3 saat olacak. 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda haftalık seçmeli ders saati 6 ve haftalık toplam ders saati ise 35 olarak belirlendi. Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi, seçmeli dersler listesinden çıkarılarak, haftada 2 saat olmak üzere zorunlu dersler arasına alındı.TTK Başkanı Emin Karip, AA muhabirine, bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin zorunlu hale getirilmesiyle, çocukları teknolojinin tüketicisi değil üreticisi haline getirmeyi, yeni tasarımlar, fikirler ve projeler ortaya koymalarına yardımcı olmayı sağlamayı amaçladıklarını bildirdi. Çocukların temel yazılım mantığını kavramalarının önemine işaret eden Karip, bu dersle öğrencilerin analitik ve 3 boyutlu düşünme, girişimcilik gibi temel becerilerle birlikte çalışma, ortak fikir ve ürün geliştirme yönlerinin ön plana çıkacağını belirtti.
Karip, 5'inci ve 6'ncı sınıfta temel yazılım becerilerini kazanan öğrencilerin, 7'inci ve 8'inci sınfta bu dersleri seçmeli alabileceklerini kaydetti.
-Haftalık ders saati 35 olacak
Ders saatleriyle ilgili değişikliğe gidildiğini de belirten Karip, haftalık ders saatinin, 5'inci ve 6'ncı sınıflarda 36, 7'inci ve 8'inci sınıflarda ise 37 olduğunu hatırlattı. Özellikle ikili öğretim yapan eğitim kurumlarında, haftada bir gün 8 saat ders yapıldığını, bunun da uygulamada güçlükler ortaya çıkardığını dile getiren Karip, "Bu durumu dikkate alarak, seçmeli ders saatini haftalık 8 saatten 6 saate çektik. Böylece toplam ders saati 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda 35 olarak düzenlendi. Böylece haftanın 5 günü, her bir gün 7 saat ders yapılarak, ortaokullarda eğitime devam edilecek" dedi.
-Yabancı dil ders saati 3 saat olacak
Karip, geçen eğitim yılında yabancı dil öğretiminin 2'nci sınıftan itibaren başlatıldığını, böylece yabancı dil dersi saatinde 2'inci sınıftan 8'üncü sınıfa kadar 4 saatlik artış sağlandığını vurguladı.
Bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin 5'inci ve 6'ncı sınflara eklenmesi sebebiyle yabancı dil dersinin haftada 3 saat olarak düzenlendiğini kaydeden Karip, yabancı dil dersinde 8'inci sınıfa kadar 2 saatlik artış olduğunu dile getirdi.
-İsteyen okullar 10 saate kadar sosyal faaliyet yapabilecek
Okulların, şimdiye kadar, imkanları, çevre şartları ve öğrencilerin bireysel özellikleriyle ihtiyaçlarını dikkate alarak haftada 8 saate kadar çeşitli eğitsel, sosyal, kültürel, sportif ya da sanatsal etkinlikler yapılabildiğini belirten Karip, artık daha fazla esneklik getirdiklerini, isteyen okulların bu tür faaliyetler için kullanabilecekleri zamanı 10 saate çıkardıklarını kaydetti.

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...