Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan'a gidecek

/ Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan'a gidecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov'un daveti üzerine Türkmenistan'a gideceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29-31 Mayıs tarihlerinde Türkmenistan'ı ziyaret edecek. nbsp;Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Gül'ün, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov'un daveti üzerine Türkmenistan'a gideceği bildirildi. nbsp;Türkiye'nin, Türkmenistan'ın 1991'de ilan ettiği bağımsızlığını ilk tanıyan ve Aşkabat'ta ilk büyükelçilik açan ülke olduğu hatırlatılan açıklamada, iki halk arasındaki asırlar öncesine uzanan kadim dostluk ve kardeşlik bağlarından beslenen Türkiye-Türkmenistan ilişkilerinin, tüm seviyelerdeki düzenli resmi temaslarla her geçen gün pekiştiği, bu anlayışla son beş yıl içinde çeşitli vesilelerle Gül'ün, Türkmenistan'ı dört, Devlet Başkanı Berdimuhammedov'un ise Türkiye'yi beş kez ziyaret ettiği vurgulandı. nbsp;Türkiye'nin Asya'daki başlıca ortaklarından Türkmenistan'ın, özellikle son yıllarda gösterdiği ekonomik performans, sağladığı siyasi istikrardan beslenen dikkat çekici kalkınma hamleleri, avantajlı coğrafi konumu ve izlediği "aktif tarafsızlık" politikasıyla, gerek bölgesindeki, gerek uluslararası toplum nezdindeki muteber konumunu kuvvetlendirdiği ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti münasebetiyle yapılacak başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerde, Türkiye-Türkmenistan ikili ilişkilerinin gündeminde yer alan konularla çeşitli bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınmasının planlandığı belirtildi.Ziyaret sırasında Gül'e, Berdimuhamedov tarafından Türkmenistan Devlet Nişanı tevcih edileceği, ayrıca Türkmenistan İktisat ve Kamu Yönetimi Devlet Enstitüsü tarafından Fahri Doktora verileceği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Sayın Cumhurbaşkanımız, bu maksatla düzenlenecek törenin ardından, Enstitü'nün öğrencilerine hitap edeceklerdir. Cumhurbaşkanımızın, Aşkabat'taki programları çerçevesinde, Türkmenistan'da yerleşik vatandaşlarımızla bir araya gelmeleri, Devlet Başkanı Sayın Berdimuhamedov ile birlikte Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesinin yeni kampüsünün temel atma törenine iştirak etmeleri ve Türkmenistan Devlet Başkanlığı Atçılık Sporu Kompleksi'nde onurlarına düzenlenecek etkinliklere katılmaları da öngörülmektedir.
Ziyaret vesilesiyle, iki ülke arasındaki kapsamlı işbirliğinin daha da derinleştirilmesi hedefi doğrultusunda çok sayıda anlaşma imzalanması planlanmaktadır. Türkiye'nin, ortak bir tarihe ve kültüre sahip olduğu Türkmenistan ile hayatın her alanına yayılan, emsalsiz ilişkileri bulunmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretlerinin, geçmişte edinilen tecrübe ışığında, bu iki kardeş ülke arasındaki müstesna işbirliğinin geleceğe yönelik stratejik bir vizyonla tahkimini sağlaması ve bu doğrultuda farklı sahalardaki ilave işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesine imkan tanıması hedeflenmektedir."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...