Futbolda 'En İyiler' anketi sonuçlandı

/ Kaynak: CHA
Futbolda 'En İyiler' anketi sonuçlandı

SPOR Haberleri  / CHA

Futbolda 2012-2013 sezonunun en iyilerinin belirlendiği ankette Fenerbahçeliler Selçuk İnan, Galatasaraylılar ise Gökhan Gönül'ü kadrolarına dahil etti.

Futbolda 2012 - 2013 sezonu tamamlanırken, sezon boyunca oynanan maçların ardından rakamlarda bir bir ortaya çıkıyor. Sezonun en iyilerinin belirlendiği ankette ise ilginç bir durum ortaya çıktı. En iyiler listesini belirleyen Fenerbahçeliler Selçuk İnan, Galatasaraylılar ise Gökhan Gönül'ü kadrolarına dahil ettiler. Bir şans oyunları sitesinin geleneksel 'En İyiler' anketi sonuçlandı. Ankete göre Spor Toto Süper Lig 2012 2013 sezonunun Altın Kadrosu'nda Galatasaray'dan 5, Fenerbahçe'den 4, Beşiktaş ve Bursaspor'dan 1'er futbolcu yer aldı. Altın Kadro'nun teknik direktörü ise Fatih Terim oldu. Galatasaraylıların en iyi 11'inde Fenerbahçeli Gökhan Gönül yer alırken, Fenerbahçelilerin en iyiler listesinde Galatasaraylı Selçuk İnan'ın bulunması anketin en dikkat çekici sonuçlarından biri oldu. Toplam 159 ismin bulunduğu ankette, altın kadro ve gümüş kadro olmak üzere iki farklı kategoride Spor Toto Süper Lig 2012 2013 sezonunun en iyilerini belirlendi. nbsp;
Ankete göre yılın en iyi teknik direktörü Fatih Terim olurken, altın kadroya Galatasaray'dan 5, Fenerbahçe'den 4, Beşiktaş ve Bursaspor'dan 1'er futbolcu girdi. Altın kadronun en genç ismi ise henüz 22 yaşında olan Semih Kaya oldu.
Ankete göre gümüş kadroya ise Galatasaray 4, Fenerbahçe 3 oyuncu ile girerken, Beşiktaş, Gençlerbirliği, Eskişehir ve Akhisar Belediyespor 1'er oyuncu sokmayı başardı. Gümüş kadronun teknik direktörü ise Aykut Kocaman oldu.
KADROLARDA YABANCI AĞIRLIĞI
Anket sonuçları arasında hem altın kadroda hem de gümüş kadroda yabancı futbolcuların ağırlığı dikkat çekti. Her iki listeye 6'şar yabancı oyuncu girerken sonuçlar dikkat çekti.
Beşiktaş taraftarlarlarının Galatasaraylılar yönünde oy kullanması da dikkat çekici unsurlardan biri olarak ön plana çıktı. Ankete göre siyah-beyazlılar yılın teknik direktörü olarak Fatih Terim'i desteklerken, file bekçisi olarak da Fernando Muslera için yılın en iyisi yönünde oy kullandılar. Bunların yanı sıra sarı-kırmızılı üç isim Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Semih Kaya da Beşiktaş taraftarlarının oluşturdukları en iyi 11'de kendilerine yer buldular.
FENERBAHÇELİLER SELÇUK İNAN, GALATASARAYLILAR GÖKHAN GÖNÜL DEDİ
Bir başka ilginç sonuç Fenerbahçe taraftarları arasında yaşandı. Fenerbahçeli katılımcılar Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Selçuk İnan'a kendi 11'lerinde yer verdi.

Galatasaray taraftarları ise kurdukları takımlarla Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan birer oyuncuyu en iyi olarak gördüklerini gösterdi. Sarı-kırmızılılar sağ bek olarak Fenerbahçeli Gökhan Gönül'ü, sol açık olarak da Beşiktaşlı Olcay Şahan'ı seçti.

Beşiktaşlı taraftarların en iyi 11'inde diğer takımlardan 5 isim varken, Galatasaraylılar ve Fenerbahçelilerin en iyi 11'inde bu şekilde 2 futbolcu olması da dikkat çekici bir diğer detay oldu.

Altın Kadro:

1- Kaleci: Fernando Muslera (Galatasaray)

2- Sağ Bek: Gökhan Gönül (Fenerbahçe)

3- Stoper: Joseph Yobo (Fenerbahçe)

4- Stoper: Semih Kaya (Galatasaray)

5- Sol Bek: Albert Riera (Galatasaray)

6- Sağ Kanat: Dirk Kuyt (Fenerbahçe)

7- Orta Saha: Pablo Batalla (Bursaspor)

8- Ofansif Orta Saha: Selçuk İnan (Galatasaray)

9- Sol Kanat: Olcay Şahan (Beşiktaş)

10- Forvet: Burak Yılmaz (Galatasaray)

11- Forvet: Moussa Sow (Fenerbahçe)

Teknik Direktör: Fatih Terim (Galatasaray)

Gümüş Kadro:

1- Kaleci: Volkan Demirel (Fenerbahçe)

2- Sağ Bek: Emmanuel Eboue (Galatasaray)

3- Stoper: Aykut Demir (Gençlerbirliği)

4- Stoper: Egemen Korkmaz (Fenerbahçe)

5- Sol Bek: Dede (Eskişehirspor)

6- Sağ Kanat: Hamit Altıntop (Galatasaray)

7- Orta Saha: Manuel Fernandes (Beşiktaş)

8- Ofansif Orta Saha: Felipe Melo (Galatasaray)

9- Sol Kanat: Caner Erkin (Fenerbahçe)

10- Forvet: Theofanis Gekas (Akhisar Belediyespor)

11- Forvet: Didier Drogba (Galatasaray)

Teknik Direktör: Aykut Kocaman (Fenerbahçe)

SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...