Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Myanmar'da cami ve dükkanlar ateşe verildi

/ Kaynak: AA
Myanmar'da cami ve dükkanlar ateşe verildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Myanmar'da yetkililer, ülkenin kuzeydoğusunda gece bir grup tarafından bölgenin en büyük camisi ile yetimhane ve dükkanların ateşe verildiğini belirtti.

Myanmar'ın kuzeydoğusunda bir cami, yetimhane ve dükkanlarınateşe verildiği bildirildi. nbsp;Polis yetkilileri, ülkenin kuzeydoğusunda Çin sınırına yakın Lashio'da gece bir grup tarafından bölgenin en büyük camisi ile yetimhane ve dükkanların ateşe verildiğini belirtti. Yangında ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığı ancak yaralı bulunduğuna yönelik net bilginin de olmadığı kaydedildi. nbsp;Hükümet yaptığı açıklamada bölgede vatandaşları itidalli olmaya çağırırken, olayı kınadı. Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ye Htut ise facebook hesabında yaptığı açıklamada, dini yapıya zarar verilerek halk arasında yeni bir ayaklanma çıkarılmak istendiğini ifade etti. nbsp;Geçen yıldan bu yana ülkede Müslümanlar ve Budistler arasındaki olayların ilk defa Myanmar'ın başka bir bölgesine sıçradığı bildirildi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...