Memmedov 'Keşke Türkiye de orada olsaydı'

Memmedov 'Keşke Türkiye de orada olsaydı'

MAGAZİN Haberleri

Türk bayrağı açan Azerbaycanlı sanatçı, Türkiye'nin Eurovision'a katılmamasına oldukça üzülmüş. Memmedov, 'Orada olsaydınız bütün dünya dostluğumuzu görecekti.'

İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilen 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Danimarka'nın ardından ikinci sırayı Azerbaycan'ı temsil eden 22 yaşındaki Ferid Memmedov aldı. 22 yaşındaki Memmedov, yarışmaya Türkiye'nin katılmaması sebebiyle üzüntü duymuş. Ferid, Türkiye'nin eksikliğini yaşadıklarını şöyle anlattı: "Yarışmadan önce Türkiye'ye provaya gelmiştim. Giderken de 'Türkiye belki iştirak etmiyor ama ben katılıyorum. Ben de kardeşinizim' dedim. Türkiye orada olsaydı, dostluğumuzu bütün dünyaya bir defa daha göstermiş olacaktık. Umarım 2014'te katılırsınız."
2 AY SÜREKLİ PROVA
İkinci olmasının ardından sahnede Türk bayrağı açan Ferid, finale gelene kadar sonucun sürpriz olduğunu ancak finalde aldığı tepkilerden dolayı kaçan birinciliğe üzüldüğünü söyledi. Ferid, "İkinci olacağım, aklımın ucundan geçmiyordu. Finale çıktıktan sonra, otoritelerin hakkımızdaki fikirlerini öğrendik. Güzel olduğunu söylediler. Hoşlarına gitmişti. Finalde artık kazanabileceğimizi düşünmeye başladık. Bunun için uzun süre, meşakkatli bir çalışmamız oldu. Biz bunu hak etmiştik. İki ay boyunca her gün, her akşam prova yaptık. Çok ağır bir süreçti, çok yorulduk. Ama iyi bir netice alacağımıza inanmaya başladık. Bu yüzden ikinciliğe çok da sevinemedim. Birinci olmayı istiyordum. Çok güzel de bir performans gösterdim. Bazı hayranlarım, 'Senin için ortaya para koydum, sen birinci olmalısın' diyordu. Onlar üzüldü ama ben elimden geleni yaptım" şeklinde duygularını dile getirdi. nbsp;

nbsp;Memmedov 'Keşke Türkiye de orada olsaydı'
Eurovision zaferinden sonra Türkiye'ye gelen Ferid Memmedov ile Boğaz'da sohbet ettik.

O AYNI ZAMANDA GÜREŞÇİ
Şöhretin basamaklarını yeni tırmanmaya başlayan Ferid'in ülkesi Azerbaycan'da yaptığı henüz bir albüm yok. 7 yıl konservatuarda piyano eğitimi almış. 6 yaşında Aybeniz Haşimova'nın kurduğu 'Bülbüller' grubuna alınmış. Halen Azerbaycan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi'nde öğrenimine devam ederken, bir yandan da Bakü Caz Merkezi'nde çalışıyor. Ferid, albüm yapmak için Eurovision'un yoğunluğundan fırsat bulamadığını ama promosyon konserlerinin ardından stüdyoya gireceğini anlattı.
O aynı zamanda bir grekoromen güreşçi, tıpkı babası gibi! Babasının yetiştirdiği Ferid'in Azerbaycan'daki şampiyonalarda dereceleri var. Ancak bir özelliği daha var ki, ona da ayrı bir sayfa açmak gerekiyor. Brezilya'nın dövüş sanatı Capoeira'da, genç yaşında usta bir öğretici olmaya kadar gitmiş Ferid. 14-15 yaşında başladığı Capoeira çalışırken disiplini bırakmaması, bunda en büyük etken. Yine de "Artık bütün gücümü müziğe verdim" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...