Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İkinci el araçlarda kilometre tuzağı

/ Kaynak: İHA
İkinci el araçlarda kilometre tuzağı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, ikinci el araçların kilometrelerinde oynama yapıldığını belirterek vatandaşları uyardı.

Motorlu taşıt sayısının 17 milyon adedi aştığı Türkiye'de her 5 kişiden bir kişiye bir araç düşerken, kilometreleriyle oynanan bazı araçlar vatandaşları mağdur ediyor. Yüzlerce aracın kilometresinde oynama yapıldığına dikkat çeken Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, bu konuda vatandaşların uyanık olmasını istedi. Yanık, ikinci el araç alan vatandaşların mutlaka aracı yetkili servisine göstermesini ya da TÜVTÜRK'e başvurmasını isteyerek, "Yaptığımız araştırmalar sonucu 2010 yılına kadar olan araçların birçoğunun kilometrelerinde oynamalar olduğunu tespit ettik. Toplumda, 'Galerici esnafı kilometre ile oynar' diye bir zihniyet var. Oynayan arkadaşlarımız vardı ancak biz bunun önüne geçmeye çalıştık. Araç alırken kilometrelere fazla takılmasınlar. 'Kilometresi 150-200 bin oldu diye, 'Ben bu aracı almayacağım' demesinler. Yetkili servislere bu araçları göstersinler. Kilometreyi iyi araştırmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.
"ARAÇ ALIRKEN KONTROLÜ İHMAL ETMEYİN"
Kilometre işini çözmenin tek yolunun TÜVTURK olduğunu belirten Yanık şöyle devam etti:
"Araç alırken mağdur olmayın. Kontrol çok önemli çünkü kilometresine baktığınızda aldığınız bir otomobilden sürprizle karşılaşabilirsiniz. Türkiye'de yaklaşık 17 milyon araç belirli zaman aralığı ile buralara muayene olmaya gidiyor. Giden her aracın bütün bilgileri oraya geçiyor. Kilometresi düşürüldüğü tespit edildiği için araç muayeneden geçirilmezse şahıs orijinal kilometreye gelmek zorunda kalacak. TÜVTURK'e geçen yıl 90 bin kilometre ile muayeneye girmiş bir araç bu sene 70 bin kilometre ile giriyorsa kilometresi düzeltilmesi için geri gönderilmelidir."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...