Yahudiler, Filistinlilerin araçlarını yaktı

/ Kaynak: AA
Yahudiler, Filistinlilerin araçlarını yaktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bir grup Yahudi yerleşimcinin, Batı Şeria'nın Eriha kentindeki Filistinlilere ait 7 aracı yaktığı bildirildi.

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bir grup Yahudi yerleşimcinin, Batı Şeria'nın Eriha kentindeki Filistinlilere ait 7 aracı yaktığı bildirildi. nbsp;Eriha'nın ez-Zebidat beldesinden görgü tanığı İyad ez-Zebidat AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir grup Yahudi yerleşimcinin beldeye saldırdıklarını ve Zebidat ailesine ait 4 aracı benzin dökerek yaktıklarını, evlerin duvarlarına da İbranice "Araplara ölüm" yazdıklarını belirtti. nbsp;Resmi "Filistin'in Sesi" radyosu da, bir grup Yahudi yerleşimcinin Eriha yakınlarındaki Merc Nace beldesinde 3 aracı benzin dökerek yaktığını duyurdu.Öte yandan 7 İsrail askeri dozerinin yanı sıra 2 zırhlı aracın, İsrail keşif uçaklarının desteğiyle Gazze sınırını ihlal ederek 300 metre içeriye girdikleri bildirildi.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait 7 dozer, Gazze sınırından 300 metre içeriye girerek Filistinlilere ait araziyi tahrip etti. İsrail askerleri de sınıra yakın arazilerde çalışan Filistinli çiftçilere göz yaşartıcı gaz bombası attı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
İsrail, Mısır aracılığıyla 2012 yılının Kasım ayında Hamas Hareketi ile ateşkes anlaşması imzalamıştı. nbsp;Anlaşmada İsrail, Gazze sınırı boyunca ilan ettiği tampon bölgeyi iptal ederek Filistinlilerin bölgeye girmesini ve çiftçilerin arazilerinde tarım yapmasına izin vermeyi kabul etmişti. Ancak İsrail, anlaşmanın bu maddesine uymuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...