Mostar Köprüsü'nü yıkanlara ceza yağdı

/ Kaynak: İHA
Mostar Köprüsü'nü yıkanlara ceza yağdı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, Bosna Savaşı'nın 6 Hırvat yöneticisine toplamda 111 yıl hapis cezası verdi.

Hollanda'nın Lahey kentindeki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 6 Hırvat yöneticiye 10 ile 25 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. nbsp;Lahey'deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, aralarında sözde Hersek Bosna Hırvat Cumhuriyeti Başbakanı Yadranko Prliç'in de bulunduğu eski 6 yöneticiyi, savaş sırasında Hırvat olmayan halka kötü davranma ve çete kurma gerekçesiyle toplam 26 suçtan sorumlu buldu. Toplam 111 yıl hapis cezası olan 6 Hırvat yönetici, Mostar Köprüsü'nün yıkım kararını vermekten de suçlu bulundu. nbsp;Eski Başbakan Prliç'le birlikte eski Hersek Bosna Hırvat Cumhuriyeti Savunma Bakanı Bruno Stoyiç, Hırvat Savunma Konseyi (HVO) komutanları Slobodan Pralyak, Valentin Çoriç ve Milivoy Petkoviç ile Esirlerin Değişimi Ofisi Başkanı Berislav Puşiç ve sanıkların avukatları ile tanıklar mahkemede hazır bulundu.
Mahkeme, sanıkların işledikleri suçun delilleriyle sabit olduğuna karar vererek Prliç'e 25 yıl, Stoyiç, Pralyak ve Petkoviç'e 20'şer yıl, Puşiç ve Çoriç'e ise 10'ar yıl hapis cezası verdi.
HALK CANLI İZLEDİ
Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar'da sabah saatlerinden itibaren kafelere doluşan çok sayıda vatandaş, Lahey'deki duruşmayı canlı olarak televizyondan takip etti.
Bosnalılar, 6 Hırvat yöneticiye verilen cezanın adaletin yerine getirilmesi konusunda önemli olduğunu dile getirdi.
Hırvatların yoğun olarak yaşadığı kentin batı yakasında ise, eski HVO mensupları ve Hırvat milliyetçileri de duruşmada verilen cezaya tepki gösterdi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...