ÖSO, 'AB'ye garanti verdik, Esad düşünce silahlar iade edilecek'

/ Kaynak: AA
ÖSO, 'AB'ye garanti verdik, Esad düşünce silahlar iade edilecek'

DÜNYA Haberleri  / AA

ÖSO Basın Koordinatörü Luey Mikdad, 'Silahlandırılmamıza izin vermeleri için AB'ye garanti verdik. Esad'ın düşmesinden sonra silahlar iade edilecek' dedi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Siyaset ve Basın Koordinatörü Luey Mikdad, "Silahlandırılmamıza izin vermeleri için Avrupa Birliği'ne (AB) garanti verdik" dedi. Mikdad, en önemli garantinin, ÖSO'nun, silahların savaşanların dışına çıkmaması için koyduğu sıkı denetim mekanizması olduğunu, "Esad rejiminin düşmesinden sonra silahların destek sağlayan ülkelere iade edileceğini" söyledi. nbsp;Kararının derhal uygulamaya konulması temennisini dile getiren Mikdad, "Karar, geç de olsa doğru yolda atılmış bir adım. Temennimiz, kararın açıklandığı gibi üç ay sonra değil hızlı bir şekilde uygulamaya konulmasıdır" diye konuştu. nbsp;AB dışişleri bakanları, önceki gece Suriyeli muhaliflere silah ambargosunu kaldırmıştı.Muhaliflerin silahlandırılmasına yönelik ambargo 1 Haziran itibariyle kalkarken, üye ülkeler ağustos ayına kadar silah göndermeme taahhüdünde bulunmuştu. nbsp;AB dışişleri bakanları, Suriye'ye silah sevkiyatının sadece "sivillerin korunması" amacıyla Suriyeli Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na (SMDK) yapılması, silahların yanlış ellere geçme ihtimaline karşı gereken tedbirlerin alınması ve silah satış lisanslarının tek tek çıkarılması konusunda uzlaşmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...